Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber 16 Ekim 2020 Cuma

AB Liderler Zirvesi'nin 2. gün oturumu başladı
Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderlerini bir araya getiren AB Liderler Zirvesi'nin 2. gün oturumu dış ilişkiler ağırlıklı gündemle başladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Al Suud: İsrail'le normalleşmenin olacağını tasavvur ediyoruz
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Al Suud, 'Biz barışa bağlıyız, barış bölge için stratejik bir gereklilik. İsrail'le normalleşme de yolun sonunda bunun bir parçası. Suudi Arabistan'ın 1981'deki önerisi ve Arap Barış Girişimi'nin önerisi de bu' dedi.

Kırgızistan'da Başbakan Caparov, Cumhurbaşkanlığı yetkilerini devraldı
Kırgızistan'da Sooronbay Ceenbekov'un istifasının ardından Cumhurbaşkanlığı yetkileri Başbakan Sadir Caparov'a devredildi.

Kraliçe II. Elizabeth, 7 ay sonra ilk resmi ziyareti için dışarı çıktı
Kraliçe II. Elizabeth, 7 ay sonra ilk resmi ziyareti için konutundan ayrıldı. Kraliçe, maskesiz şekilde torunu Prens William ile Porton Down Savunma Bilim ve Teknoloji Laboratuvarı'nı ziyaret etti.

ABD, sivil uçakların Kırım’daki uçuş bilgi bölgesinde hareket etmesine yönelik yasağı kaldırdı
Washington, 2014 yılında ABD uçaklarının Kırım'ın başkenti Simferopol'deki uçuş bilgi bölgesinde uçuşuna yönelik yasağı kaldırdı.

Tayland'da hükümet karşıtları, anayasal reform için 1 yıldır sokaklarda
Tayland'da muhalifler, askerin siyasete müdahalesi ve monarşinin dokunulmazlığına karşı Aralık 2019'dan bu yana protestolar düzenliyor.

Dünyanın yüzde 10'u açlıkla mücadele ediyor
Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan 821,6 milyon insan dünyada yeterli gıdaya ulaşamazken, bu sayının yüzde 60'ını siyasi istikrarın olmadığı, savaşların yaşandığı bölgelerdeki kişiler oluşturuyor.

Dünya'nın yörüngesindeki iki uzay çöpü çarpışmaktan son anda kurtuldu
Dünya'nın yörüngesindeki iki çöp, çarpışmaktan son anda kurtuldu. Uzay çöpleri teleskoplarla veya radarlarla görülen, herhangi bir işlevi kalmamış insan yapımı uydu ve benzeri uzay araçları ya da parçalarına deniyor.
OGÜNhaber