Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba

Bir Dünya Haber 15 Ocak 2020 Çarşamba

Hafter ateşkes anlaşması için 2 gün süre istedi

Rusya Savunma Bakanlığı, Libyalı darbeci general Hafter’in ateşkes anlaşmasını değerlendirmek için 2 gün süre istediğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada General Hafter’in Moskova’dan gece saatlerinde ayrıldığı fakat anlaşmayı olumlu bulduğu ifade edilirken Hafter’in anlaşma taslağının nihai sonucu için Libya’da bulunan ve kendisini destekleyen aşiret liderleri ile tartışması gerektiği için 2 gün süre istediği belirtildi.

Bağdat'ta ABD askerlerinin bulunduğu askeri üsse roketli saldırı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD askerlerinin bulunduğu el-Taci askeri üssüne roketli saldırı düzenlendi.

 Irak güvenlik güçleri kaynakları, el-Taci askeri üssüne 5 katyuşa roketi düştüğünü belirtti. Saldırı sonucu can kaybı yaşanıp yaşanmadığına dair henüz bir bilgi verilmedi.

Libya'da Hafter milisleri Trablus'ta bazı bölgelere roket saldırısı düzenledi

Libya'da gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milisler başkent Trablus'un güneyindeki Salahaddin ve Er-Ramle bölgelerine roket saldırısı düzenledi.

Hafter yanlısı paralı askerlerin bölgede konuşlandığını ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait insansız hava aracının (İHA) da Trablus semalarında uçuş yaptığını ifade edildi.

Lübnan'da halk yeniden sokaklarda

Ortadoğu ülkelerinden Lübnan'da halk, ekonomik krizden sorumlu tuttuğu siyasi partiler aleyhindeki gösterilere yeniden başladı.

 İçinde bulunduğumuz haftayı "Öfke Haftası" ilan eden göstericiler, başkent Beyrut'ta pek çok ana caddeyi trafiğe kapatarak, sokaklarda otomobil lastikleri yaktı.

Rusya 25 bin askeriyle tatbikata başladı

Rusya ordusu bazı bölgelerde harekete geçti.

Rusya ordusu, ülkenin orta kısımlarından başlayarak Kırgızistan ve Tacikistan’a kadar uzanan bölgede balistik füzeler, hava savunma sistemleri ve 25 bin askeriyle büyük bir tatbikata başladı.

İran'ın Ukrayna yolcu uçağını 2 roketle vurduğu iddiası

İran medyası tarafından basına sızdırılan görüntülerde Tahran’da düşürülen Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağına 2 adet roketin ateşlendiği iddia edildi.

İspanya'daki patlamada 1 kişi öldü: Acil durum ilan edildi

İspanya'nın özerk bölgesinde patlama yaşandı.

İspanya’nın Katalonya özerk bölgesinin Tarragona şehrinde bulunan bir petrokimya tesisinde meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Bölgede acil durum ilan edildi.

Mısır'da askeri tatbikatta savaş uçağı düştü: 1 ölü

Mısır ordusunun gerçekleştirdiği askeri tatbikat sırasında F-16 savaş uçağının düşmesi nedeniyle 1 pilot yaşamını yitirdi.

Öte yandan Mısır ordusu geçtiğimiz günlerde ’Kadir 2020’ adıyla askeri tatbikat başlatmıştı. Askeri tatbikata hava, kara ve deniz kuvvetleri katıldı.

OGÜNhaber