Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber 11 Aralık 2020 Cuma

Time dergisi, Joe Biden ve Kamala Harris'i 'Yılın Kişisi' seçti
ABD'de haftalık yayın yapan 'Time' dergisi, geleneksel 'Yılın Kişisi' anketinde, bu yıl ABD'de 3 Kasım'da düzenlenen başkanlık seçimlerini kazanan Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Adayı Kamala Harris'i seçti.

BM öncülüğündeki Libya Siyasi Diyalog Forumu'nun son oturumunda fikir birliği sağlanamadı
Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu öncülüğünde video konferans yöntemiyle düzenlenen Libya Siyasi Diyalog Forumu'nun son oturumu, herhangi bir fikir birliğine varılmadan sona erdi.

Faslı yetkiliden 'yaşananlar, İsrail'le ilişkilerin yeniden başlamasından başka bir şey değil' değerlendirmesi
Fas Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, İsrail ile ülkesi arasında yaşananların 'ilişkilerin yeniden başlamasından başka bir şey olmadığını' söyledi.

AB sera gazı salımını yüzde 55 düşürecek
Avrupa Birliği üyesi ülkeler, iklim değişikliğiyle mücadele için 2030'a kadar sera gazı salımını yüzde 55 düşürmeye karar verdi.

Filistin Devlet Başkanı, Irak Başbakanından Filistinlileri desteklemesini istedi
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'den, ülkedeki Filistinlileri desteklemesini istedi.

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 70 milyon 720 bini geçti
Dünya genelinde yeni tip koronavirüs salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 70 milyon 720 bini geçti, virüs nedeniyle 1 milyon 588 bin 444 kişi hayatını kaybetti.

Japonya'da kuş gribi salgını tehlikesi büyüyor
Japonya'da kuş gribi salgını bu kez ülkenin Okayama eyaletine sıçradı. Virüsün daha geniş alana yayılma riski nedeniyle 640 bin tavuğun itlafına başlandığı bildirildi.

Eyfel Kulesi Covid-19 kurbanları için aydınlatıldı
Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan dünyaca ünlü Eyfel Kulesi, korona virüs salgınında hayatını kaybedenleri anmak için aydınlatıldı.
OGÜNhaber