Uluslararası gelişmeleri ekranınıza taşıyan Bir Dünya Haber'den merhaba.

Bir Dünya Haber 10 Ocak 2020 Cuma

Trump: İran uçağı kazara düşürmüş olabilir

Trump İran'da 176 kişinin öldüğü uçak kazası ile ilgili açıklama yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da Ukrayna uçağının arıza nedeniyle düşmüş olmasından şüphe duyduğunu ve birilerinin (İran'ın) uçağı kazara düşürmüş olabileceğini söyledi. Uçağın kara kutusunun açılacağını ve o zaman durumun daha da netleşeceğini dile getiren Trump, İran'ın söz konusu kara kutuyu hangi ülkeye isterse gönderebileceğini dile getirdi.

Brexit, İngiliz Parlamentosu’ndan geçti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Avrupa Birliği’yle vardığı Brexit anlaşmasını yasalaştıracak tasarı, Avam Kamarası’ndan geçti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Avrupa Birliği’nden ayrılmak üzere oluşturduğu Brexit yasa tasarısı İngiliz Parlamentosu’ndan onay aldı. Avam Kamarası’nda yapılan oylamada Brexit, 231’e karşı 330 oyla kabul edildi.

Irak’ta ABD askeri üssü yakınlarına bir saldırı daha

Irak’ın Selahaddin kentinde ABD’nin Beled Askeri Üssü yakınlarına bir roket düştü.

Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, saldırıda can kaybı yaşanıp yaşanmadığı ise bilinmiyor. Saldırıyı henüz kimse üstlenmedi.

İran: 'Operasyonu 500 kişi ölecek şekilde tasarlayabilirdik'

İran ABD üslerine yapılan saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, ABD’nin Irak’ta bulunan Ayn el-Esed Hava Üssü’ne düzenlenen füze saldırısının detaylarını paylaşarak, “Operasyonu 500 kişi ölecek şekilde tasarlayabilirdik” dedi.

Irak'ta DAEŞ karşıtı koalisyon güçleri faaliyetlerini askıya aldı

Irak’ta ABD öncülüğündeki terör örgütü DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçleri, üslerini olası bir saldırıdan korumak amacıyla askeri faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

Mali’de BM güçlerine roketli saldırı: 20 yaralı

Mali’de bulunan Birleşmiş Milletler Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu’na (MINUSMA) düzenlenen roketli saldırıda 20 kişi yaralandı.

Çin'de yeni corona virüsü endişesi

Çin'de 59 kişide görülen salgın hastalığa daha önce rastlanılmayan bir corona virüsünün yol açmış olabileceği belirtildi.

Çin'de 2002-2003 yılları arasında ortaya çıkan ve dünya genelinde 800 kadar insanın yaşamına mal olan SARS virüsüne benzer bir salgının yaşanmasından endişe ediliyor.

Japonya'da iş gücü krizi büyüyor

Japonya’da özel bir araştırma şirketi tarafından yapılan çalışma, geçen yıl rekor sayıda şirketin iş gücü yetersizliği nedeniyle iflas ettiğini ortaya koydu.

426 firmanın çalıştıracak işçi bulamadığı için 2019’da iflas ettiğini ortaya koyan araştırmaya göre, sayısının önceki yıla oranla yüzde 10 artış gösterdiği ifade edildi.

OGÜNhaber