Diyarbakır’da cezaevinde olan çete liderince yönetilen organize suç örgütüne yönelik hava destekli operasyon gerçekleştirildi. 25 kişinin gözaltına alındığı operasyonda cephanelik ele geçirildi.

Diyarbakır'da organize suç çetesine hava destekli operasyon

Yapılan açıklamada;
İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, organize suç örgütlerine karşı yürütülen etkin mücadele doğrultusunda:

Haksız Ekonomik Çıkar Sağlamak Amacıyla Silahlı Suç Örgütü Kurmak/Yönetmek, Kurulan Örgüte Üye olmak ve Örgüt İçerisindeki Hiyerarşik Yapıya Dahil Olmamakla Birlikte Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etmek, Uyuşturucu Madde İmâl ve Ticareti Yapmak ve Nakletmek, Yağma, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkında Kanuna Muhalefet ile Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması suçlarını işlediği tespit edilen; liderliğini ceza evinde tutuklu olan E. K. isimli şahsın, yöneticiliğini ise Ş. K. ve R.Ç. isimli şahısların yaptığı suç örgütüne yönelik yapılan kapsamlı ve titiz çalışmalar neticesinde 01.06.2021 günü 24 adrese eş zamanlı olarak Özel Harekat kuvvetleriyle helikopter destekli operasyon yapılmış, soruşturma kapsamında;
- 1 adet AK-47 uzun namlulu silah,
- 3 adet pompalı av tüfeği,
- 16 adet değişik çap ve özelliklerde tabanca,
- 8 adet şarjör,
- 272 adet değişik çap ve özellikte fişek,
- 39 adet tüfek kartuşu,
- 620,94 gr eroin maddesi,
- 201,52 gr metamfetamin maddesi
- 1,01 gr esrar maddesi ile 1 adet uyuşturucu madde içmek amacıyla kullanılan PİPE olarak tabir edilen cam tüp ele geçirilmiş,
2’si suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplam 25 şahıs yakalanarak GÖZALTINA alınmıştır.

Gözaltına alınan şahıslardan 11’i sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmış, 5 şahıs hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suç örgütlerine karşı yürüttüğümüz kararlı mücadele halkımızın da desteği ile artarak devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur
OGÜNhaber