Yunusemre Belediyespor’un yaz spor okullarında cimnastik branşı en çok ilgi gösterilen branşların başında geliyor. Kurslara akın eden çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor.

Yunusemre Yaz Spor Spor Okulu’nda cimnastik rüzgarı

Yunusemre Belediyespor’da çocukların yaz tatilini verimli geçirmeleri amacıyla 14 branşta açılan yaz spor okulu kursları tüm hızıyla devam ediyor. Kurslara en çok ilgi gösterilen branşlardan biri de cimnastik. Yunusemre Belediyesi koordinesinde gerçekleşen cimnastik kursları ilçe genelinde 10 hanım lokali spor salonunda yapılıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde spora cimnastikle başlayan çocuklar, eğlenerek öğrenerek yaz tatilini dolu dolu sporla geçiriyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kulüp Başkanı Bülent Kanik, cimnastik branşının yüzme ve futbol ile birlikte en çok ilgi gören üç branştan biri olduğunu belirterek, erken yaşta spor kültürünü almış, esnek, güçlü ve çevik nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Kanik, "Yunusemre Belediye Başkanımız Semih Balaban’ın talimatıyla ilçemizin birçok mahallesinde bulunan hanım lokallerimizde çocuklarımızı cimnastikle buluşturduk. Sporun temeli olan cimnastiğe ilginin artmasından çok memnunuz. 14 branşta geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Salonlar bu yaz çocuklarımızın neşesiyle cıvıl cıvıl oldu" diye konuştu.
5-10 yaş grubunda yapılan cimnastik kurslarının yapıldığı hanım lokalleri spor salonları şöyle: Fevzi Çakmak, Yeni Mahalle, Hafsa Sultan, Akgedik, Aynı Ali, Muradiye, TOKİ 2, Tevfikiye, Topçu Asım, Uncubozköy.
OGÜNhaber