Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun uzun yıllardır sürdürdüğü son yıllarda Türkiye’nin tüm bölgelerine yayarak büyük beğeni toplayan spor turizmi çalışmalarına Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından "Spor Turizmi Onur Ödülü" verildi.

Dünyadan TMF’ye büyük onur

Dünyanın en iyilerinin yarıştığı içinde 4 şampiyonanın bulunduğu MXGP Dünya Motokros Şampiyonası’nın Türkiye etabı MXGP Türkiye yarışı sırasında FIM turizm komisyonunun üst yönetimininin aldığı karar ile Türkiye’nin ve dünyanın spor turizmine katkısından dolayı bir ödül ile onurlandırdı. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Ogün Baysan ödülü FIM Turizm Komisyonu Başkanı Nuno Trepa Leite’den aldı.

Ogün Baysan: "Türkiye’nin en istikrarlı global spor organizasyonu"
TMF olarak, uzun yıllardır sporu turizmle entegre etmek için çabaladıklarını söyleyen Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Ogün Baysan, "MXGP Türkiye’nin Türkiye’deki en istikrarlı global spor organizasyonlarından biri olması bunun bir göstergesi. Hiç kimsenin etkinlik yapamadığı pandemi döneminde aynı yıl 2 yarışı pandemi kurallara uyarak, bir kişi bile hasta olmadan ve seyircili yaptık. Afyonkarahisar pisti dünyanın en iyi motokros pisti seçildi. En iyi padok alanı seçildi. Yarışçıların en çok heyecanla beklediği etap olduk. Geçtiğimiz yıl en iyi tanıtım yapan etap olarak sporu turizme nasıl entegre ettiğimizi gösterdik. Edirne’den Tunceli’ye, Afyonkarahisar’dan Kayseri’ye, İzmir’den Antalya’ya ülkemizin gidilmeyen yerini bırakmamaya çalışıyoruz. Bu çabamızı FIM, dünyada tüm ülkelere örnek gösteriyor" şeklinde konuştu.
TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ise, “Uluslararası Motosiklet Federasyonu Turizm Kurulu’na Dünya Motokros Şampiyonası kapsamında ve Türkiye’de yaptığımız organizasyonlarda, yurtdışından getirdiğimiz motosiklet turları ve organizasyonlarda bir ödül aldık. Bu bizim Turizm Komisyonu’ndan ilk ödülümüz. Bu ödülü verdikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
MXGP Türkiye’yi yerinde görmenin ve Türkiye’yi ziyaret etmenin kendilerini çok etkilediğini söyleyen FIM Turizm Komisyonu Başkanı Nuno Trepa Leite şöyle konuştu:
"Türkiye Motosiklet Federasyonu ile çalışmak bizlere gurur veriyor. Örnek çalışmalarını bu ödül ile taçlandırmak istedik. Bir yılı daha geride bıraktık. Bu çalışmaların meyvesini görmek ve buradaki heyecana ortak olmak onur verici. Spor turizmine verdikleri destek için çok teşekkür ederiz."
OGÜNhaber