Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü’nde ’Gazi Paşa’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri’ öncesi basın toplantısı düzenlendi.

ASKİ Spor Kulübü’nde ’Gazi Paşa’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri’ öncesi basın toplantısı düzenlendi

Keçiören Bağlum Stadyumu’nda bu sene ikincisi düzenlenecek olan ’Gazi Paşa’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri’ öncesi ASKİ Spor Kulübü’nde basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve milli güreşçiler Taha Akgül ile Rıza Kayaalp katıldı. 60 başpehlivan ve 700 pehlivanın katılacağı organizasyona ilişkin toplantıda konuşan ASKİ Spor Kulübü Başkanı Arslan, “Bizim altyapıda bine yakın çocuğumuz var. Onlarda katılacaklar. Yağlı güreşte, serbestte ve grekoromen de altyapıya daha çok önem vereceğiz” diye konuştu.
Arslan’ın konuşmasının ardından söz alan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ise, “2.’sini düzenleyeceğimiz Gazi Paşa’yı anma güreşlerinden ve bu güreşlere ilişkin ülkemizin beklentileri yönünde sizinle bu basın açıklamasını yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bir şeyin sürekliliğini sağlamak her şeyin ötesinde bir durum. Biz bu yağlı güreşlere önem veriyoruz. Geçmiş dönemlerde Karakucak Güreşleri yaptık” değerlendirmesinde bulundu.
Güreş organizasyonu 15 Eylül 2024 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak.
OGÜNhaber