İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki yargı kararıyla ilgili 'Mahkeme kararını etkilemeye çalışıyorlar, biz yapsak çarmıha gererler. İşinize gelmediği zaman yargıyı töhmet altında bırakmak doğru değil' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu hakkındaki yargı kararı... Bakan Soylu'dan açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca Ekrem İmamoğlu’na, siyasi yasak öngören TCK’nın 53. maddesinin uygulanmasına da hükmetti. Karar, İstinaf ve Yargıtay’a taşınacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu davasındaki kararla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:
Birincisi yargıya saygı duymak lazım. Yargıyı en üst noktaya taşımak, yargıyı töhmet altında bırakmak doğru bir davranış değil. Kesinleşmemiş, daha adımları olan bir yargı kararı var. Bir önceki mahkeme safhında da bugün yapılanlar da anayasa 138'e aykırıdır. Yargının bundan sonraki süreçlerini etkilemeye çalışan, yargının kendi ilkeleri ile karar almasını etkilemeye çalışmaktır. Bunlardan bir tanesini biz yapsak, çarmaha gererlerdi.

Buna Bizans oyunu denir. Bizi basamak kullanarak, bir adım öne geçebilir miyim diye bir süreçtir. Yargı süreci devam ediyor.
OGÜNhaber