Meclisin tatile girmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Siyasetçi mutlaka vatandaşla temas halinde olmalı, yakından halini görmeli ve yerinde sorunlarını tespit edip, buna göre çözüm önerilerini geliştirmelidir.” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: 'Meclis tatillerinde milletvekilleri vatandaşlarla bir araya gelmeli'

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir Tv programında gündeme dair soruları yanıtlayarak açıklamalarda bulundu.

Kendi parti kimliklerini muhafaza ederek, AK Parti listelerinden seçime girdiklerini belirten Yapıcıoğlu, Meclis’te HÜDA PAR olarak yollarına devam ettiklerini söyledi.

“Meclis tatillerinde milletvekilleri vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinlemeli”
Meclis tatillerinin milletvekilleri ile vatandaşları bir araya getiren bir fırsat olduğunu belirten Yapıcıoğlu, siyasetin sadece parlamentodan ibaret olmadığını, tatil döneminde siyasetçilerin vatandaşlarla zaman geçirmesi gerektiğini söyledi.

Seçim döneminde vatandaşın şikayet ettiği konulardan biri de milletvekillerinin kendilerine seçimden seçime geldiklerini, diğer zamanlarda ise onları görmedikleri yönünde olduğunu belirten Yapıcıoğlu, tatil döneminin, vatandaşların sorun ve sıkıntılarına çözüm üretmek için fırsat zamanlar olduğunu belirtti.

Milletvekillerinin vatandaşlarla temas halinde olması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

“Seçim çalışmaları döneminde vatandaşlardan sıklıkla karşılaştığımız şikayetlerden bir tanesi şuydu: Diyorlardı ki; milletvekilleri seçim zamanlarında gelip bizimle temas kuruyorlar, bizi dinliyorlar, sorunlarımızı ve taleplerimizi iletiyoruz, onlar da kendilerini bize anlatıyorlar, destek istiyorlar, biz de desteği veriyoruz. Seçildikten sonra Ankara’ya gidiyorlar ve bir daha gelmiyorlar, bir dahaki seçim dönemine kadar. Bu doğru bir tarz değil ve vatandaş haklıdır. Vatandaş Ankara’ya gönderdiği vekili yanında da görmek ister, memleketin sorunlarına yerelde de ilgilenmesini ister. Bu da vatandaşın en tabii, en doğal hakkıdır. Siyasetçi açısından bakıldığında bu bir sorumluluktur, bir vecibedir, mutlaka vatandaşa temas halinde olmalı, yakından vatandaşın halini görmeli ve yerinde sorunları tespit edip buna göre çözüm önerileri  geliştirmek için kafa yormalıdır.”
OGÜNhaber