Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İspanya Kralı başta olmak üzere Başbakan ve tüm yetkililere Soma faciası trajedisi süresince bize verdikleri destek için şükranlarımı sunuyorum dedi.

Bakan Çavuşoğlu, İspanya Büyükelçisi Aller'i kabul etti

ANKARA / İHA - AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Cristobal Gonzalez Aller’i makamında kabul etti.

Dost ve müttefik ülke İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Aller’in görev süresi dolduğu için Türkiye’den ayrılacağını belirterek, “Kendileri bir veda ziyaretinde bulundular. Ankara’da yaptığı görev süresince hem İspanya Türkiye ilişkilerinin daha da ileri noktaya gitmesi için göstermiş olduğu çabalar, hem Türkiye’nin AB sürecine verdiği desteğe de sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Aller’in İspanya’ya döndüğünde Dışişleri Bakanlığı’nda müsteşar olarak görev yapacağını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Bu aslında İspanya’nın Türkiye ile olan ilişkilerine verdiği önemin başka bir göstergesidir. İspanya bizim dostumuz ve müttefikimiz ama en önemlisi şuanda Birleşmiş Milletler Medeniyetler arası İttifakın Eşbaşkanlığını yapıyoruz. Avrupa’da ve dünyada artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve birçok fobia gördüğünüz zaman İspanya ve Türkiye’nin üstlendiği bu önemli misyonun önemini daha iyi anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İspanya Büyükelçisi Aller’e yeni görevinde başarılar dileyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
“Biliyoruz ki oradaki görevinde Türkiye olan ilişkileri için katkılar sağlayacaktır ve Türkiye’nin AB üyeliğine destek verecektir. Bu vesileyle İspanya Kralı başta olmak üzere Başbakan ve tüm yetkililere Soma faciası trajedisi süresince bize verdikleri destek için şükranlarımı sunuyorum.”
OGÜNhaber