MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrının arkasında olduğunu açıklarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dönem daha cumhurbaşkanı seçilmesi için anayasa değişikliği istedi.

Bahçeli: Öcalan'a çağrısını yineledi, Erdoğan'ın adaylığı için anayasa değişikliği istedi

Bahçeli, 1 Ekim'de DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşması ile başlayan, 22 Ekim'de PKK lideri Abdullah Öcalan’a “örgütü lağvet, TBMM’de DEM Parti grubunda konuş” çağrısı ile devam eden çıkışlarını; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev süresinin bir dönem daha uzatılması çağrısıyla sürdürdü.

Bahçeli 5 Kasım'daki meclis grup toplantısında şöyle konuştu: “Eğer enflasyon canavarına kesif bir darbe indirilirse, Türkiye siyasi ve ekonomik istikrarın zirvesine çıkarsa, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha seçilmesi doğal ve doğru bir tercih değil midir? Ne yapacağız CHP'nin içinde dört yıl kala aday mı arayacağız?”

"Bu kapsamda lazım gelen anayasal düzenlemeyi yapmak önümüzdeki görevler arasında olmayacak mıdır? Devlette devamlılık, siyasette istikrar, Türkiye Yüzyılının inşası için Sayın Recep Tayyip Erdoğan güvencedir, milletin sevdalısıdır, tecrübesiyle ve birikimiyle bize göre tek seçenektir."

Öcalan’ın, “terörün bittiğini, PKK’nın lağvedildiğini” açıklaması koşuluyla DEM Parti grubunda konuşması çağrısını yineleyen Bahçeli “Haydi DEM grubuna gelsin, bunları teker teker söylesin, ak koyun kara koyun ortaya çıksın, umut hakkından da istifade etsin. Sözümün arkasındayım ve teklifimde ısrarlıyım” dedi.

'DEM Parti kararını netleştirmeli'
MHP lideri, DEM Parti’ye de “kararını netleştirmesi” çağrısı yaptı:

“DEM Parti de kararını derhal netleştirmeli, silahla-siyaset arasında gelgitli tutumundan uzaklaşmalı, nerede durduğunu, terörle arasına kalın duvarlar örüp örmeyeceği muammasını açıklığa kavuşturmalıdır.”

Bahçeli, Kürt sorunu konusunda “el artırıyorum” çıkışı yapan CHP lideri Özgür Özel’i de “Fason meydan okumalara hiç heves etmesinler" diyerek eleştirdi.

"Altılı masada nasıl DEM'lendiklerini unuttuğumuzu mu sanıyorlar. Öcalan İmralı'da yatıyor, ama DEM grubunda 57 Öcalan gölgesinin ayakta olduğunu neden görmüyorsunuz?” dedi.

MHP liderinin hedefindeki bir başka isim ise Öcalan’a meclis çağrısıyla ilgili, geçen haftaki grup toplantısında urgan fırlatıp, “Cesedimizi çiğnemeden bu Meclis'e giremez” açıklaması yapan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu.

İmralı’nın da, TBMM’nin de “Türk toprağı” olduğunu vurgulayan Bahçeli, Meclis’e çağrılmasına tepki gösterilmesini çelişki olarak nitelendirdi.

Kayyum atamaları: 'Ahmet Türk istismar ediliyor'
Görevden uzaklaştırılan ve yerine kayyum atanan belediye başkanları ile ilgili hukuki sürecin beklenmesini isteyen Bahçeli, “Belediye başkanları ya adam gibi görevlerini yapacaklar, ya da Türk devletinin hukuk sınırları içinde aldığı meşru ve haklı tasarruflara katlanacaklardır. Yasalar son derece açık” dedi.

CHP’nin kayyuma yönelik tepki ve eylemlerini “provokatif” olarak nitelendiren Bahçeli, görevden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün ise “istismar edildiğini” ileri sürdü:

“Sağlık sorunları olan, Kürt ağası sayın Ahmet Türk'ün istismar edilmesi İmralı ile DEM Parti arasına çomak sokma sinsilikleri CHP'nin başını çektiği kara kampanyanın dış bağlantılı mahsulüdür."

Özgür Özel'in görevden almalarla ilgili çıkışlarını da eleştiren Bahçeli "Buradan bakınca CHP ile DEM Parti’yi ayırt etmekte çok zorlandığımızı, hatta CHP ile PKK’yı birbirine karıştırdığımızı söylemek abartılı bir iddia olmayacaktır” dedi.
OGÜNhaber