Tatil için yurt dışına yapılan seyahatler oldukça cazip görünmektedir. Farklı ülkelere gitmek ve değişik kültürler tanıyarak hayatın akışını farklılaştırmak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. 

Yurtdışında tatil yapmak isteyenlere Vizesiz Tatil Rehberi

Schengen vizesi almak ise oldukça zor ve zahmetli bir süreçtir. Bu zorlu sürece her defasında yenilenen vize ücretleri de eklenince yurt dışı tatili biraz pahalıya mâl olabilmektedir. Seyahat bütçesini de gezi planlarına eklediğimiz zaman bu durum içinden çıkılmaz bir hâl alabilmektedir. Gezisini ertelemek istemeyen ve bunu en düşük bütçe ile yapmaya niyetli kişiler için ise vizesiz gidilen ülkeler tam anlamıyla biçilmiş bir kaftandır. Bu yazımızda vize problemi olmadan tatil yapabileceğiniz ülkelerden bazılarını sizler için listeledik.

1. Arnavutluk
Balkanlar’ın gözdesi Arnavutluk, ülkemiz vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler arasındadır. Ülkeyi ziyaret edecek kişiler Diplomatik (Siyah) Pasaport, Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaport, türlerinden birine sahip olmasalar da 180 gün içerisinde 90 gün süreyle vizeden muaf sayılmaktadır. Ülkeye giriş yapacak kişilerin yanlarında kimlikleri ve geçerlilik süresi devam eden pasaportlarının bulunması yeterlidir.

2. Bahamalar
Bahamalar vizesiz giriş yapılabilen bir turizm cenneti olarak tanımlanabilir. 90 güne kadar vizesiz bir şekilde kalınabilen ülkeye giriş yaparken turizm amacıyla seyahat edildiğini Bahamaların gümrük görevlilerine kanıtlamak zorunludur. Bu noktada rezervasyonun önceden yapılmış olması önemli bir detaydır. Otel rezervasyonunu gösterildiğinde bu kontrolden sorunsuz bir şekilde geçilebilmektedir. ABD dolarının geçerli olduğu ülke haziran-kasım ayları arasındaki fırtınaları ile bilinmektedir. Tatil takvimi ayarlanırken bu durum göz ardı edilmemelidir.

3. Bosna Hersek
Balkanlar’ın en dikkat çekici ülkelerinden biri olan Bosna Hersek vizesiz seyahat edilebilen ülkelerden biridir. Ülkeyi ziyaret etmek için turistlerin yanlarında sadece süresi devam eden pasaportunun ve kimliğinin olması yeterlidir. Türkiye'den Bosna Hersek’e giden ülkemiz vatandaşları vizesiz bir şekilde 90 güne kadar konaklayabilmektedir.

4. Brezilya
Güney Amerika’nın en büyük ve kalabalık ülkesi olan Brezilya vize istemeyen ülkeler arasında yer almaktadır. Türk vatandaşlarının Brezilya seyahatinde kullanacakları pasportta önemli olan geçerlilik süresidir. Kullanılan pasaportların son 10 yıl içerisinde çıkarılmış ve Brezilya’dan dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliğini koruyacak olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca seyahat sağlık sigortasının da Brezilya seyahati boyunca turistlerin yanlarında bulunması gerekmektedir.

5. Belarus
Beyaz Rusya ya da Belarus, Türk vatandaşlarından vize şartı aramayan ülkelerden biridir. Bununla birlikte 30 gün boyunca Belarus’ta vize olmadan kalkmak mümkündür. Yalnızca Berlasus’a gidecek olan turistlerin pasaportlarının geçerlilik süresinin minimum 1 yıl olması gerekmektedir. Ayrıca ülkeye vizesiz girişlerde seyahat sağlık sigortasının yaptırılması ve göçmen kayıt kartının doldurulması şart koşulmaktadır. Otelde kalan turistlerin bilgileri göçmen kayıt bürosuna işletme tarafından bildirilmektedir. Yalnız bireysel olarak ev tutanların göçmen bürosuna en az 5 gün içinde başvurmaları gerekmektedir.
 


*İçerik tanıtım yazısı olarak girilmiştir. OGÜNhaber editörlerinin bir müdahalesi bulunmamaktadır.
OGÜNhaber