Karadeniz bölgesinin güzide şehirlerinden olan Kastamonu'da nereler gezilmeli? nerelere uğramalı? Kastamonu'ya ilk defa gelecek olan vatandaşlar için Kastamonu'da mutlaka gezilmesi gereken 5 yeri sizler için derledik.

Evliyalar Şehri Kastamonu'da nereler gezilmelidir?

Evliyalar şehri olarak da bilinen Kastamonu'ya gelmek isteyen ya da gelmeyi düşünen vatandaşlar için, mutlaka ziyaret etmeniz gereken 5 yeri sizler için derledik.

İşte Kastamonu'da mutlaka gezilmesi, görülmesi ziyaret edilmesi gereken 5 yer:

1- Valla Kanyonu Seyir Tepesi



Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde yer alan Valla Kanyonu Seyir Tepesi ormanlık alanda yapacağınız kısa bir yürüyüşün ardından merdivenleri takip ederek ulaşacağınız doğal bir izleme alanıdır. Bölge halkı olarak ''Vahşi Cennet'' olarak bilinir.

2- Kastamonu Kalesi



Kastamonu Kalesi ortaçağdan kalma, şehrin kültür turizmini etkileyen bir yapıya sahiptir. içerisinde ''Bayraklı Sultan'' olarak bilinen bir türbe bulunmaktadır. Kastamonu Kalesi şehre kuş bakışı manzarasına sahiptir.

3- Gideros Koyu



Gideros Koyu eşsiz güzelliği ile göz kamaştırıyor, plajında denize girebilir, çevresinde kamp yapabilirsiniz. Gideros Koyu Cide ilçesinde yer almaktadır. Bir dönem korsanların saklanma alanı olarak kullandığı bilinmektedir.

4- Horma Kanyonu



İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıktadır. Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindedir. Zengin doğa manzarasına sahiptir. Kastamonu'da sevgili ile gezilebilecek yerler arasında yer almaktadır.

5- Ilıca Şelalesi



Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan Valla Kanyonu ve Horma Kanyonu’ndan sonra mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri de Ilıca Şelalesi’dir. Yürüyüş yolları, seyir noktaları ve piknik alanları bulunmaktadır.
OGÜNhaber