Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Kliniği bünyesinde düzenlenen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan "Hekimler İçin Hemodiyaliz Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Merkezi" olarak Şubat-Temmuz ayları arasında gerçekleştirilen 1’inci dönem eğitim programı sona erdi.

MEAH’ta ilk Hemodiyaliz Sertifikalı eğitim programı gerçekleştirildi

İlki düzenlenen eğitim programının bitiminde yapılan yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan Dr. Tahir Özen ve Dr. Kudret Lütfi Akar’a, sertifikaları Nefroloji BD Başkanı Prof. Dr. Bülent Huddam ve Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan tarafından verildi.
Hemodiyaliz eğitim programı, hemodiyaliz ünitesi ve merkezlerinde çalışmak isteyen hekimlerin eğitim alabilmesi için her yıl, yılda iki kez düzenlenecek. Bu eğitimlere katılmak isteyen hekimlerin başvuruları Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kabul ediliyor. Programın kapanışında, Başhekim Yardımcıları, Nefroloji BD’ndan Doç. Dr. Alper Alp, Dr. Öğrektim Üyesi Dilek Gibyeli Genek, Dr. Okşan Uyar, hemodiyaliz merkezi sorumlusu Yusuf Çağlar Çankaya ve hemodiyaliz çalışanlarının katılımlarıyla günün anısına pasta kesildi.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu tür eğitim programlarıyla hekimlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamaya devam edileceği bildirildi.
OGÜNhaber