Kastamonu’da, horlama, burun ve kulak tedavilerinin Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde yapılabileceğini söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Memiş, rinoplasti ameliyatlarını da yaptıklarını kaydetti.

Horlama, burun ve kulak problemleri Anadolu Hastanesinde tedavi edilmeye başlandı

Kastamonu’da bulunan Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde göreve başlayan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Memiş, uyguladıkları tedavi türleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Horlama, burun ve kulak problemlerinin tedavi edileceğini söyleyen Op. Dr. Mehmet Memiş, rinoplasti ameliyatlarına da yapmaya başladıklarını kaydetti. 2009 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İnebolu Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 10 görev yapan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Memiş, Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

“Hastanemizin imkanları bu tedavilere elverişli”
Kulak burun boğaz ile alakalı tüm yaş gruplarındaki hastalara hizmet verdiklerini belirten Memiş, “Çocukluk çağında bademcik enfeksiyonları, geniz eti alınması, kulakla alakalı işitme kayıpları, kulak iltihapları gibi hastalıklar çok sık görülmekte. Yetişkinlerde de daha çok bize gelen talepler burunda nefes alamama problemleri, fonksiyon problemleri, burun şekil bozuklukları, estetik cerrahi işlemler, kulak ameliyatları, yaşlılar da işitme kayıpları. Hastanemizin imkanları bu ameliyatları gerçekleştirmeye, bu tedavileri, muayeneleri yapmaya elverişlidir. Bu yüzden Anadolu Hastanesi’ni tercih ettik. İnşallah bundan sonra hizmetlerimize burada devam edeceğiz” dedi.

“Hastanemizde bu ameliyatlara başladık”
Rinoplasti ameliyatlarını da yapmaya başladıklarını belirten Memiş , “Rinoplasti ameliyatı estetik burun cerrahisi demek. Bölgemizde bununla alakalı bir ihtiyaç olduğunu gördük. İnebolu’da da bu ameliyatları devamlı yapmaktaydım. Diğer ilçelerden de merkezden de hastalarımız vardı. Burada da bu ameliyatları yapmaya başladık. Tabii ki biz kulak burun boğazlıları olarak estetik ameliyatla birlikte burnun fonksiyonunu da koruyucu cerrahi işlemler yapıyoruz. Koku alma, nefes alma fonksiyonlarını da sürdürebilmeyi, hatta bu fonksiyonlar bozuksa bunları düzeltmeyi amaçlamaktayız. Hem görsel olarak burnunu düzeltirken aynı şekilde burnun içerisindeki eğrilikleri, nefes problemlerini de düzeltmeyi amaçlamaktayız. Hastanemizde bu ameliyatlara başladık ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

"Horlama problemi ile çok sık karşılaşıyoruz"
Horlama probleminin tedavisinin olduğunu belirten Op. Dr. Memiş, “Çocuklarda en sık görülen hastalıkların başında sık badem iltihaplanması, geniz eti, gece horlama, nefes alma problemleri, bunlarla alakalı en sık yaptığımız ameliyatlar bademcik ameliyatı ve geniz eti ameliyatı çocuklarda. Keza bununla birlikte yine çocuklarda sık gördüğümüz kulak iltihaplarına yönelik de cerrahi işlemler yapılmaktadır. Yetişkinlerde de yine bölgemizde çok sık karşılaştığımız horlama problemleri sık görülen hastalıklardan bir tanesi. Biz, Kastamonu halkı hatta Türk milleti olarak genelde kısa kalın boyun yapısına sahip bir topluluk olduğumuz için bizde horlama sıkıntısı çok sık görülmektedir yetişkinlerde. Bu horlamanın da en önemli sebepleri burun eğrilikleri, damak sarkmaları, dil kökü büyümesi gibi hastalıklardır. Bunlara yönelik de yine horlama cerrahisi yetişkinlerde de yapmaktayız ve bu hastanemizde de bu ameliyatlar yapılacaktır. Kulakla alakalı da yine estetik kulak cerrahisi de yapılmaktadır. Çocuklarda çok sık gördüğümüz, yine çocuğun psikolojik gelişimi açısından da olumsuz etki oluşturan kepçe kulak hastalığı yine estetik cerrahi işlemlerle tarafımızca düzeltilmektedir” şeklinde konuştu.
OGÜNhaber