Rüyada ekmek hayırdır. Rüyasında ekmek gören kişi çok kısa bir süre sonra muradına erecek, iş yaşamında başarılı olacak, bol para ve berekete kavuşacak demektir.

Rüyada ekmek görmek

Taze, yumuşak yahut sıcak ekmek zahmetsiz helal kazanca ve bol nimete, katıksız ekmek yemek garip yaşamaya ve yalnız ölmeye, aşırı sıcak ekmek yemek gam ve kedere, esmer ekmek yahut mısır ekmeği geçim sıkıntısıyla beraber dinde kurtuluşa, pide ve yufka yemmek bol rızka yahut kısa ömre, arpa ekmeği takva ve kanaate, pirinç unundan mamül ekmek işlerin durmasına ve sıkıntıya, mercimek ve bakla unundan yapılmış ekmek yoksulluk ve hüzne, birine ekmek vermek o sene bollok olacağına, ekmek aramak yolculuğa, aradığı ekmeği bulmak yolculuktan elde edilecek dünyalığa, bir çok ekmeğe sahip olmak uzun ömre, dost ve ihvanın (din kardeşlerinin) artmasına ve bol rızka, bir kaç ekmek bulduğunu görmek gam ve kederden kurtulmaya, bilinmeyen bir yerde yarım ekmek bulup bunu bir türlü yiyememek ecelin yaklaşmasına, bilinen bir yerde yarım ekmek bulup onu eline almak yarı ömrün geçtiğine,


Fırından yeni çıkmış ekmek görmek ya da kokusunu almak, para darlığından kurtulacağınıza işarettir.Buğday ekmeği görmek belirsiz olan önemli işler yoluna girecek demektir. Darı ekmeği biraz zorluk ve sıkıntıdan sonra refaha ulaşılacağına yorulur. Arpa ekmeği para durumunuzda beklenmedik bir miktarda artış işaretidir. Nohut ekmeği kazancınızda azalma olacağını ancak sağlığınızın iyiye gideceğini işaret eder. Çavdar ekmeği ruh sıkıntısından kurtulmak demektir. Yufka ekmeği büyük bir mutluluğa ulaşılacak anlamındadır.
OGÜNhaber