Göztepe, İstanbul, Anadolu Yakasında, Kadıköy İlçesi sınırları içinde bulunan bir mahalledir.

Nasıl Göztepe'ye gidilir ?

İsmini Merdivenköy, Şahkulu dergahının posnişini olan Gözcü Baba'nın türbesinin bulunduğu tepedenn almıştır. 80'li yılların sonunda Soyak'ın Örnek Mahallesi'nde yaptığı siteye "Soyak Göztepe" adını vermesi ile Göztepe'nin E-5'e denk gelen noktalarına da Göztepe denmeye başlanmışsa da bu hiçbir şekilde resmileşmemiştir. Son olarak Örnek Mahallesi ve Merdivenköy arasında kalan M4 istasyonuna da Göztepe adı verilmiştir.

Güneyde Sahil Yolu ve Marmara Denizi, kuzeyde Merdivenköy mahallesi, doğuda Erenköy mahallesi ve Caddebostan semti, batıda da Çiftehavuzlar semti ile komşudur.

Bağdat Caddesi bu semtten de geçmektedir ve Bağdat Caddesi üzerindeki en büyük yeşil alan bu semt sınırlarındaki, 10.000 m2'lik Göztepe Parkı'dır. Bölgede çok sayıda ahşap köşkler bulunur. İstanbul'un gözde semtlerinden biridir.

Göztepe, Kadıköy'e bağlı olması sebebiyle ulaşımın en rahat olduğu bölgelerden biridir.

İETT otobüsleriyle ve metroyla Göztepe'ye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kadıköy-Kartal metro hattını kullanıp Göztepe'ye gelebilir ve aynı zamanda Kadıköy'den kalkan İETT otobüslerini Göztepe'ye ulaşmak için kullanabilirsiniz.

1. yöntem: Kadıköy/Rıhtım Caddesinden hareket eden, Kartal/Pendik istikametine giden minibüsler ile Göztepe’ye ulaşım sağlanır.

2. yöntem: Kadıköy/Rıhtım Caddesinden hareket eden, Küçükbakkalköy istikametine giden minibüsler ile Göztepe’ye ulaşım sağlanır.

3. yöntem: Ana otobüs durağından hareket eden ve Kadıköy-Pendik arasında sefer yapan 17 hat numaralı otobüs ile Göztepe'ye ulaşım sağlanır.

4. yöntem: Üsküdar-Bostancı arası sefer yapan 2 hat numaralı otobüs Söğütlüçeşme/Kadıköy Evlendirme Dairesi durağından geçmektedir. Bu hat minibüs yolu üzerinden devam eder ve Göztepe’den de geçer.

5. yöntem: Kadıköy sahilden hareket eden bostancı dolmuşları sahil yolundan ilerler ve Göztepe’den de geçmektedirler.

6. yöntem: Kadıköy-Bostancı arası sefer yapan 4 hat numaralı otobüs sahil yolundan ilerler ve Göztepe’ye de ulaşım sağlar.

7. yöntem: Kadıköy-Pendik arası sefer yapan 16 hat numaralı otobüs sahil yolundan ilerler ve Göztepe’ye de ulaşım sağlar.

8. yöntem: Kadıköy’den hareket ile minibüs yolunu izleyen GZ1 Kadıköy-Göztepe , sahil yolunu izleyen GZ2 Kadıköy-Göztepe hat numaralı otobüsler ile Göztepe’ye ulaşım sağlanır.
OGÜNhaber