Bakanlar Kurulu olağan toplantısı kararıyla emeklilik aylıklarını 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren arttırma kararı alınmıştır.
Sosyal Sigortalar Fonundan ödenen ve askerlik hizmeti emekliliklerini 21 000 MNT ile arttırma kararı alınmıştır.Böylece askerlik hizmeti emekliliklerinin aylığı 251 bin MNT, kısmî emeklilik aylıkları en az 216 000 MNT olmuştur.
Hükümet 2012-2016 yılları Eylem Planında emeklilik aylıklarını enflasyon ile orantılı arttırma, 2016 yılında ortalama emekliliği 300 000 MNT’ye ulaştırma hedefi koymuştur.Emeklilik aylıklarının arttırılması ile ortalama emeklilik 306 200 MNT’ye ulaştı ve hedefe ulaşmış oldu.
Stajyerler ve çalışanların hareket merkezi
Moğolistan’dan yurtdışına işgücü gönderme ve stajyer olarak yollama, yurtdışından işgücü ve mesleki uzman alımından sorumlu çalışacak devlete bağlı “Stajyerler ve çalışanların hareket merkezi” Çalışma Bakanlığı’nın himayesinde kuruldu.
Bugün itibari ile Güney Kore’de 7255 vatandaşımız çalışırken Japonya’da 724 vatandaşımız stajyer olarak çalışmaktadır.
Bu ay itibari ile Japonya’ya meslek edindirme ve stajyer işçi gönderen lisanslı mevcut şirket sayısı 38 ise de, gönderilen işçi sayısı nispeten az, yılda ortalama 320 kişi civarındadır.
Ekonomik işbirliği anlaşması imzaladığımız japonya ile işbirliği kapsamında gçnderilecek stajyer işçi sayısında artış olması beklenmektedir.
223 ailenin yaşayacakları konut Devlet Mülkiyet Kiralık Konut Fonuna devredildi
İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı’nın talepleri üzerine “Beren” LLC’nin inşaa ettiği Başkent 7.konut mahallesindeki 223 daireli konut Devlet Mülkiyet Kiralık Konut Fonuna devredildi.
Egiin nehri hidroelektrik santralinin inşaa edilmesi planlanan alan devlet özel kullanım alanına alındı
Egiin nehri hidroelektrik santralinin inşaatı, barajı, havuzu ve altyapısının inşaa edileceği 36980.79 hektar arsa devletin özel kullanım alanına alındı.
“Ambalaj ve paket” ulusal programı onaylandı
“Ambalaj ve paket” ulusal programına yansıtılan hedeflerin gerçekleştirilmesine ilişkin plan çalışması onaylandı ve programın uygulanması için gerekli bütçenin her yıl devlet bütçesine yansıtılarak finanse edilme konusunda ilgili bakanlara görev verildi.
Mesleki Denetim Kurulu tarafından yapılan incelemeler sonucunda gıda dışı plastik kaplar içinde saklanan suyu merkezi su dağıtım sistemi ile halka ulaştırılan su ile karşılaştırıldığında 2 kat fazla demir, 11 kat fazla nitrit, 48 kat fazla amonyak içerdiği tespit edilmiştir. Ayrıca plastik kapta geceleyen sütün içeriğinde ağır metal türüne giren kadmiyum normal standart ölçüsünden 3-4 kat fazla ve kımısta 4,4 kat fazla olduğu tespit edilmiştir.
Bu nedenle sağlığı olumsuz etkileyen etken haline gelen gıdaların yanlış saklanmasını önleme ve plastic kaplarının kullanımını durdurmaya ilişkin programın hazırlanması gereği doğmuştur.