Parfüm; akılda kalıcı etki bırakan ve o kadının teniyle bütünleşen bir koku olmalıdır.

Kadınlarda, parfüm seçimi nasıl olmalıdır ?

Kadınların parfüm seçerken özellikle tenlerine uygun olan parfümü tercih etmeleri; daha etkili bir iz bırakmasına neden olur.

Parfüm deyip geçmeyin. Bazı parfümler tende daha kalıcı ve hoş bir koku oluşturur.

Parfüm seçimi yaşa uygun olarak da belirlenmelidir. Özellikle genç kızlarda parfüm seçerken; daha fazla hafif olan fresh seçimlerle meyve içerikli olanları tercih etmek önemlidir. Ağır kokular genç kızların itici olmasına etken olacaktır.

Parfüm seçerken; mevsimi de dikkate almak önemli ayrıntılardan birisidir. Özellikle yaz aylarında hafif olan parfümler tercih edilirken, kış mevsiminde daha baharat özlü ve kalıcı olanlar tercih edilmesi etkili olacaktır.



Parfümlerde kıyafetler gibidir. Her kıyafet her bedende aynı durmayacağı gibi, parfümde her beden de farklı bir kokuya sahip olur. Kişilerin ten kokusu farklıdır. Ayrıca; tenin kuru ya da yağlı olması parfüm kokusunu etkileyen bir unsurdur. Yağlı ciltlerde genelde; baharatlı ve bitkisel kokular iyi etki yaratırken; kuru ciltlerde ise; çiçek ve meyve kokulu parfümler daha kalıcı ve etkili olacaktır. Kuru ciltli kadınlar açık ten rengine sahiptirler, esmer kadınlar da ise; yağlı cilt tipi görülmektedir.

Parfüm alırken mutlaka ten renginize ve cilt tipinize uygun olanı tercih etmelisiniz. Parfümü; nabız noktanıza sıkarak test edebilirsiniz.
OGÜNhaber