Moda da stiller ve trendler seneler içerisinde sürekli değişime uğrar.

Ayakkabı ve çanta uyumu

Ancak; bazı şeyler vardır ki yıllar geçse de değişim onlara uğramaz. Ayakkabı ve çanta uyumu da bu tarz değişime uğramayan giyim stilleri arasındadır.

Özellikle ayakkabı ile çantanın uyumu bir kadın için en önemli detaydır. Önceleri çanta ve ayakkabı hep aynı renk olmasına özen gösterilen birer ayrıntıydı; hatta kemer ya da diğer aksesuarlarda buna uyum sağlaması gerekirdi. Ama artık bu tek düzelik günümüzde kalmadı.

Artık ayakkabı ve çanta da tarzınıza ve isteğinize göre seçim yapabiliyorsunuz. Sadece önemli olan uyumu yakalamak. Bu uyumda kıyafetinizle sağlanabilecek şekilde olabilmektedir. Giydiğiniz herhangi bir elbisenin içerisinde bulunan bir rengi ayakkabı olarak seçebilir, çantanızı da aynı elbisedeki başka bir rengi kullanarak tercih edebilirsiniz.

Ayakkabı ve çanta; kadınların en önem verdikleri giyimleridir. Çanta kadın için aksesuardan çok bir gerekliliktir. Ayakkabıya uyum sağlamadan kontrast renklerle de bir uyum yaratabilirsiniz. Önemli olan o an içinizden ne yapmak geliyorsa onu yapmak. Fazla kuralcı olmak ve detaylara takılmak insana stres yaşatır. Tabi bu da demek değildirdir ki; rastgele giyinmek lazım. Sadece özgür olmak ve uyumun yanında rahatlığı da düşünmek. Ayakkabı ve çanta kuralının yıkılması bir anlamda kadınlara bu özgürlüğü ve kolaylığı sağlamış oldu.

 
OGÜNhaber