Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri yaşıtlarıyla kaynaştırmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin bu yılki üçüncü bölgesel organizasyonu olan Marmara Bölge Oyunları, 14-15 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.
Bu yıl Kocaeli Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlik; atletizm, masa tenisi, yüzme, karma futbol ve karma basketbol branşlarında özel ve partner sporcuları buluşturacak.
Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri değişik spor branşlarında yaşıtlarıyla bir araya getirdiği bölgesel bazlı oyunların üçüncüsü 14-15 Nisan tarihlerinde Kocaeli'nde düzenleyecek.
Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, bu amaçla 19 Şubat Cuma günü bir araya gelerek iyi niyet anlaşması imzaladı. Kocaeli Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları adı ile düzenlenecek Marmara Bölge Oyunları'na atletizm, masa tenisi, yüzme karma futbol ve karma basketbol branşlarında yaklaşık 350 özel ve partner sporcu katılması bekleniyor. Antrenörler, öğretmenler, doktorlar ve gönüllülerle birlikte toplam sayı 500 kişiye ulaşacak.
Kocaeli Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları çerçevesinde spor müsabakalarının yanı sıra uzmanlar ve doktorlar tarafından 'Sağlıklı Sporcu Taramaları' da gerçekleştirilecek.
Özel sporcuları antrenman, müsabaka, sosyal etkinliklerde bir araya getirmeyi hedefleyen Kocaeli Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları'nın ilk gününde; sporcuların seviye belirleme yarışmaları gerçekleştirilecek, ikinci gününde ise yarışlar ve karşılaşmalar düzenlenecek. Her iki günde de tüm sporcular sağlık taramasından geçirilecek.
Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, imza töreninde yaptığı konuşmada, "Sporun rehabilite edici ve birleştirici gücüne inanıyoruz. Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri kapalı duvarlar arasından çıkararak hayatın içine çekmek, bunu da spor aracılığıyla yapmak için çalışıyoruz. Bu etkinliklerimiz sayesinde özel sporcularımız yaşıtlarıyla bir araya geliyor, onlarla kaynaşma fırsatı buluyor. Bu yıl kapılarını Marmara Bölge Oyunları için bize ve çocuklarımıza açan Kocaeli Üniversitesi yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.
Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü de Özel Olimpiyatlar Türkiye'nin çalışmalarını ilgi ve takdirle takip ettiklerini belirterek, "Özel çocuklarımızı, ailelerini ve Özel Olimpiyatlar Türkiye gönüllülerini üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız" diye konuştu.
Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından her yıl dönüşümlü olarak Marmara, Ege, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde düzenlenen bölgesel oyunlar, en az üç spor branşında ve 250-350 sporcunun katılımıyla yapılıyor.
Özel Olimpiyatlar Türkiye Hakkında:
Temelleri 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı'nın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170 ülkeye yayılmış 225 kurumu kanalıyla, 4,4 milyon kişiye ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar'ın (Special Olympics) Türkiye'deki tek kuruluşudur. Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamaktadır. Bu şekilde özel sporcuların fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı ve sosyal hayata katılımlarını artırmayı hedeflemektedir. Detaylı bilgi için http://www.soturkiye.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.