2001 yılından beri Ev Tekstili sektöründe faaliyet gösteren Nil Tekstil, 2011 yılında kullanmaya başladığı CPM Master ERP programının meyvelerini toplamaya başladı.
(Şirket Haberleri) - Firmanın tüm departmanlarında uygulanan programla sipariş teslim süreçlerinde %16 iyileştirme sağlanırken, ciroda da %17 artış kaydedildi.
Nil Tekstil Genel Koordinatörü Üzeyir Demir yaptığı açıklamada; “Hızla büyümekte olan firmamızın iş süreçlerinin yeniden yapılandırılması ihtiyacı duyulduğunda ERP programı arayışına girdik. Araştırmalarımız sonucu CPM Master ERP programına karar verdik. Ürün kadar sektör konusunda tecrübeli çözüm ortaklarının varlığı tercihimizde önemli etken oldu. CPM Master ERP programının tekstil sektöründe oldukça tecrübeli olduğunu gözlemlediğimiz Bursa çözüm ortaklarından 3B BİLİŞİM firmasıyla çalışma kararı aldık. Yaklaşık 1 yıl süreceğini ön gördüğümüz çalışmaları 3 ay gibi inanılmaz bir sürede tamamladılar. İlk reel sonuçları 2012 yılı sonunda net şekilde görmeye başladık” dedi.
Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Stoklarımızda, hangi renkten, hangi desenden ve hangi depoda ne kadar stok olduğunu, yurt içi - yurt dışı alımlarını, satış sipariş miktarlarını, rezerve edilmiş stok miktarlarını anlık takip edebiliyoruz. Müşteriden sipariş alırken dahi kumaş stoklarımızı görüp ona göre anında alım siparişi geçebiliyoruz. Özel siparişlerde hangi müşterimize ait ürün olduğunu giriş noktasında otomatik kontrol edebilerek depoda yaşanan tüm karmaşayı ortadan kaldırdık. Gereksiz uğraşların ortadan kalkması, satış iyileştirme ve satış süreç takibinin otomasyona geçmiş olması doğal olarak ciromuzda %17 oranında bir artış sağladı.
Önceki yıllarda sayımları 3-4 günde manuel yaptığımız gibi, kayıtlı stoklarla fiili stoklar arasındaki farklar %10 geçiyordu. Devreye aldığımız sistemde sayımları birkaç saatte el terminalleriyle yapabiliyoruz. Sayım sonuçlarıyla kayıtlı stoklar arasındaki uyum %99 civarına geldi.
Otomatik Stok Kontrol mekanizmasıyla girilmemiş olan bir ürünün çıkışını yapamadığımız için yanlış ya da hatalı çıkışların önüne tamamen geçmiş durumdayız. Bizim için en pratik olan kısmı ise verinin bir yerden girilip muhasebe ekranına kadar kimsenin bir daha veri girmesine gerek kalmadan taşınarak gidiyor olması. Bu da faturalama esnasında yaşanan hataların önüne geçmemizi sağlıyor.
Şu anda, çok kısa bir zamanda tüm stoklarımızı miktar olarak görebildiğimiz gibi, maliyetlerini de net bir şekilde görebiliyoruz. Yurt dışı lokasyonlarımız da aynı sistemi kullanarak hem stokları görebiliyor hem de doğrudan sipariş alabiliyoruz”.