MicroStrategy, Monte Carlo’da düzenlenen MicroStrategy World 2011’de şirketlerin Facebook üzerindeki

MicroStrategy,Ağ Geçidi (Gateway) ve Alert Uygulamalarını Duyurdu

müşterileri hakkında daha detaylı bilgi sağlamasına imkan sunan Gateway ve son kullanıcılara takip etmek istediği markalar hakkında gelişmiş bilgilendirme hizmeti sunan Alert adlı hizmetlerini tanıttı.


(ŞİRKET HABERLERİ) -
Türkiye’de çözüm ortaklığını OBASE’in yaptığı dünyanın önde gelen iş zekası üreticilerinden MicroStrategy, Monte Carlo’da düzenlenen MicroStrategy World 2011’de katılımcılar ile mobil dünya için geliştirilmiş mobil iş zekâsı uygulamalarını paylaştı. Etkinlikte sosyal medya üzerindeki etkileşimli yeni araçlar ve son dönemin en gözde konularından bulut iş zekası ile ilgili yeni stratejiler aktarıldı.

İş zekasındaki gelişmeler, MicroStrategy müşteri deneyimleri, MicroStrategy vizyon ve ürün bilgilendirmesinin yapıldığı toplantıda dört ana başlık; büyük veri, mobil zeka, sosyal zeka ve bulut zeka konuları üzerinde duruldu. Sosyal medya ile ilgili konularının ele alındığı paralel bir konferansta CRM ve sosyal medya alanındaki önemli otoriteler ile başarılı sosyal medya projelerini sunan konuşmacıların katıldığı MicroStrategy World 2011 Konferansı’nda özellikle Facebook, Google+ ve Twitter’ın iş hayatındaki CRM ve pazarlama operasyonlarının ana omurgasını oluşturacağı ele alındı. Birçok sektör temsilcisinin gündeminde her geçen gün artarak yer alan iş zekası ve sosyal medya ile ilgili yenilikleri dünyanın dört bir yanından gelen binin üzerindeki katılımcı büyük bir heyecan ile izledi. Türkiye’den 34 katılımcının izlediği konferansta, Turkcell En innovatif extranet BI uygulaması kategorisinde ödül kazanarak dünya genelinde  ödül alan 3 firma arasında yer aldı.

CRM’den Sosyal CRM’e     
Gateway, işletmelerin Facebook’taki verileri pazarlama, CRM, satış, mobil uygulamalar gibi  kendi kurumsal uygulamaları ile bütünleştirebileceği ve bulut mimarisi üzerinden kullanılan çok daha detaylı bir CRM içeriği sunuyor. Gateway ile şirketler Facebook’da bulunan izinli verileri kendi pazarlamaları için kullanabilecekleri araçlara dönüştürebiliyorlar. Sosyal iş zekası teknolojisinin sunduğu son yenilik olan Gateway ile şirketler potansiyel ve hali hazırdaki müşterileri ile karşılıklı etkileşim halinde bulundukları bir veri alış verişi sağlayabiliyorlar. Diğer yandan, şirketler iki yönlü iletişim sayesinde sosyal iş zekasının sunduğu gelişmiş uygulamalardan faydalanarak müşterilerine ürünleri ile ilgili daha samimi ve kişisel tüketici deneyimleri yaşatabiliyorlar.

Ücretsiz Alert ile kullanıcılar favorilerini daha yakından takip edebiliyor
MicroStrategy World 2011’in öne çıkan yeniliklerinden bir diğeri ise son kullanıcılara doğrudan sunulan bir Facebook uygulaması olan Alert. Bu uygulama dünya genelinde tüm Apple App Store’lardan ücretsiz olarak indirilebiliyor. Twitter ile kolaylıkla ilişkilendirilebilen Alert hizmeti ile Facebook kullanıcıları favorileri olan ünlü marka ve firmaları kolayca izleyebiliyor, takip etmek istediği ünlüler, konserler ve çeşitli aktiviteler hakkında anında bilgi sahibi olabiliyorlar.
MicroStrategy’nin Türkiye’deki ana çözüm ortağı OBASE Genel Müdürü Bülent Dal konu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Günümüzde birçok şirket yanlış müşteri verileri üzerinden operasyon yürütmek zorunda kalırken MicroStrategy, Facebook ile yaptığı Gateway anlaşması ile geleneksel CRM’i, Sosyal CRM’e taşımak adına önemli bir misyon üstlenmiş bulunuyor. Sosyal CRM, müşterinin ne istediğini çok daha gerçekçi bir şekilde kendi ağzından dinlememizi sağlıyor. Kişiler kendileri hakkında temel demografik bilgileri vermenin yanı sıra lokasyon, yaş, ne yemekten hoşlandıkları, nasıl dinlendikleri, nerede yedikleri, nerede tatilde olduklarını Facabook’ta yayınlıyor, YouTube’da görüntüleri paylaşıyor, sürekli Tweet’ler ile kurumlara mevcut ve potansiyel müşteri kitlelerini anlamak için altın değerinde bilgiler sunuyorlar.

MicroStrategy bu yıl etkinlikte paylaştığı yeniliklerle artık sadece iş zekası yazılımı üreticisi olmaktan çok mobil uygulamalar ve sosyal zeka platformları üzerine geliştirmeler yapacağının altını çizdi. OBASE olarak Türkiye’de şirketlerin sosyal medya ve mobil iş zekası araçlarında çok daha verimli faydalabilmeleri için yoğun çalışmalarımız bulunmaktadır.”

Obase Hakkında:

1995 yılında kurulan OBASE, MicroStrategy firmasının Türkiye’de distribütörlüğünü ve ana çözüm ortaklığını yapmaktadır. Türkiye'nin bilgi yönetimi konusunda lider yazılım ve danışmanlık şirketi OBASE, müşterilerine lisans tahsisi, kurulum, bakım/güncelleme, eğitim, danışmanlık ve teknik destek hizmetleri vermektedir. OBASE’in MicroStrategy alanında çözüm ve hizmet verdiği kuruluşlar arasında; Turkcell, THY, FinansBank, Boyner Holding, Migros, Marks&Spencer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi sektörlerinin önde gelen şirketleri yer almaktadır. OBASE, MicroStrategy’nin 2009 yılı EMEA Bölgesi “En İyi Çözüm Ortağı” ödülünü almış ve İnterpromedya’nın Türkiye bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların 2008 yılı net satış gelirlerini kriter alarak hazırladığı ‘Bilişim 500 Araştırması’nda “Veri Ambarı-İş Zekası” kategorisinin birincisi olmuştur. OBASE ile ilgili daha detaylı bilgilere www.obase.com adresinden ulaşabilirsiniz.





OGÜNhaber