Çağdaş ve sağlıklı bir yaşamın gereği olan temizlik kağıdı ürünlerini üreterek kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kurulan sektörün öncü ve lider kuruluşu İpek Kağıt, çevreciliği ile de yeni bir ödüle layık görüldü.
İpek Kağıt’ın Yalova Altınova'daki üretim tesisi; sanayi tesislerinin arıtma konusunda duyarlılığının artmasını sağlamak, teşvik etmek, çevreye saygılı ve çevre konusunda yatırım yapan işletmeleri ödüllendirmek amacıyla her yıl Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından verilen Çevreci Tesis Ödülü’nü almaya hak kazandı.
Çevreci Tesis Ödülleri, 1 Mart 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da katılımı ile İstanbul’da düzenlenecek ödül töreninde sahiplerini bulacak.
İpek Kağıt, 2012 yılında da çevre ile ilgili İSO Çevre Dostu Ürün ödülünü almıştı.
İpek Kağıt hakkında:
Eczacıbaşı Topluluğu tarafından, 1969 yılında çağdaş ve sağlıklı bir yaşamın gereği olan temizlik kağıdı ürünlerini üretmek ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kurulan İpek Kağıt, Yalova Altınova’daki fabrikasında 1970 yılında faaliyete geçti. İpek Kağıt, mendil sözcüğüyle özdeşleşmiş olan Selpak markası, tüketicilerin farklı beklentilerini karşılayan Solo, Silen, Servis; ev dışı kullanıma yönelik Marathon ve Lotus Professional markalarıyla kurulduğu yıldan bu yana Türkiye temizlik kağıdı pazarının lideri konumunda bulunuyor. Kalite liderliğiyle desteklenen yenilikçi ürünler ve yeni coğrafyalar sürdürülebilir büyümenin en temel kaynağı olacak.İpek Kağıt Yalova fabrikası, yıllık 105 bin ton temizlik kağıdı üretimi ve çevreye duyarlı modern tesisleriyle örnek bir tesis olma özelliğini sürdürüyor. Yalova fabrikasının yanı sıra, Manisa ve Kazakistan’da da üretim tesisleri bulunan İpek Kağıt’ın yaklaşık 20 yıldır üç kıtada 20’den fazla ülkeye yaptığı yarı ürün ve ürün ihracatı artarak devam ediyor. İleri teknolojinin kullanımı ve sürekli yapılan ürün geliştirme çalışmaları ile İpek Kağıt, temizlik kağıdı sektöründeki gelişmelerin Türk tüketicisine yansıtılması misyonunu üstleniyor.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği hakkında:
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ/WHO) tarafından başlatılan ve gelişen “Sağlıklı Kentler” hareketinin Türkiye’de gelişebilmesi, benimsenmesi, uygulanabilmesi için 3 Şubat 2005 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde 10 belediye ile birlikte kuruldu. Şu an 46 üye belediyeden oluşan birlik, Türkiye’de yaşanabilir ve sağlıklı kentler oluşturmayı hedefliyor. Sağlık ve sağlığı ilgilendiren tüm kentsel ve çevresel konularda eşitsizlikleri azaltmak ve çevreye olan duyarlılığı artırma amacı ile çalışan birlik, İmar Planı, İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı, Yapı Kullanma İzni, ÇED, Atık Su Deşarj İzni, Emisyon İzni, İtfaiye Raporu, İşletme Belgesi, Geçiş Yolu İzin belgesine göre tesisleri inceliyor. Tesislerde, ayrıca atık su deşarjlarının ve laboratuvar testlerinin de incelenmesi sonucunda çevreye zarar vermeyen, yeşil kentlerin korunmasına katkıda bulunan şirketleri çevreci tesis olarak ödüllendiriliyor.