Kurumsal iletişim stratejilerinde devrim yaratan sosyal medya, hemen her sektörden şirketi bu alanda profesyonel ve uzun vadeli stratejiler geliştirmeye zorluyor. Finans sektörünün yeni rekabet arenasıysa artık Twitter. Küresel...
Kurumsal iletişim stratejilerinde devrim yaratan sosyal medya, hemen her sektörden şirketi bu alanda profesyonel ve uzun vadeli stratejiler geliştirmeye zorluyor.
Finans sektörünün yeni rekabet arenasıysa artık Twitter. Küresel piyasaların hızıyla yarışarak katma değerli, hızlı ve doğru içerik paylaşan finans kuruluşlarıysa takipçi patlaması yaşıyor. Finansonline bir yıl içinde sadece kaliteli ve doyurucu haber, analiz ve yorum paylaşımları sayesinde takipçi sayısında 10.000’i devirdi.
(ŞİRKET HABERLERİ) - Aracı kurum sektörünün güvenilir markalarından Finansinvest’in sosyal medyadaki yüzü olan Finansonline.com, haftanın 5 günü işlem saatleri boyunca @finansonline Twitter hesabı üzerinden paylaştığı katma değerli şirket haberleri, analist yorumları, ekonomist görüşleri, teknik analizler, yazar makaleleri, makro ekonomik yorumlar, video röportajlar ve özel haber dosyalarıyla finansal piyasalara meraklı Twitter’cıları adeta kapsama alanına aldı.
Finansonline sosyal medyada rekabeti kızıştırdı
Finansonline’ın Twitter hesabı, Mart ayı içerisinde takipçi sayısında 10.000’i geçti. Aracı kurumlar arasında Twitter’da 10.000’in üzerinde takipçi sayısına sahip iki isimden biri olma başarısını da yakalayan Finansonline, söz konusu takipçi sayısıyla Twitter’daki en yakın sektör rakiplerine bile açık ara fark attı. 10.000’inci takipçiyse Finansonline tarafından ücretsiz Finansonline.com üyeliği, 6 aylık ücretsiz Yatırım Danışmanlığı hizmeti ve 6 aylık derinlikli data ekranı hizmetiyle ödüllendirildi.
Sosyal medyayı küçümseyen aracı kurum geride kalır
Finans sektörünün son yıllarda sosyal medya yönetimine olan ilgisini “Hem müşterilerin hem de bankalar ve aracı kurumların birbirleriyle iletişim biçimleri Twitter ve Facebook gibi platformlar sonrası oldukça değişti.” şeklinde yorumlayan Finansinvest Pazarlama Birimi Yöneticisi Çiğdem Elçi Duransel, bu platformların aynı şekilde düşünen, aynı şeyden memnun ya da şikayetçi olan kitleleri hızla biraraya getirme gücünden ötürü birçok sektör gibi finans sektörünü de sosyal medya kriterlerine ayak uydurmaya zorladığını söyledi.
“Üstelik sosyal medya takipçilerinin beklentileri giderek artıyor. Takipçiler artık sadece kampanyalardan ya da duyurulardan haberdar olmakla yetinmiyor, kendisine fikir verebilecek güvenilir, hızlı ve kaliteli içerik istiyor” diyen Duransel, bu noktada “içerik yönetimi”nin şirketlerin kurumsal iletişim stratejilerinin de önemli bir parçası haline geldiğini söyledi.
Sosyal medya platformları kurumsal kimlik oluşturmada “yeni araç” oldu
“Bu nedenle Finansinvest olarak sosyal medyadaki yüzümüz olan Finansonline’ın Twitter’daki varlığı konusuna son iki senede büyük önem verdik. Twitter kitlemizle her gün piyasalardaki son gelişmeleri, analistin ve ekonomistin ağzından en hızlı ve profesyonel görüşleri ve özel haber çalışmalarını aralıksız paylaştık. “ diyen Duransel, Twitter, Facebook, Youtube, Google+ ve Linkedin gibi sosyal medya platformlarının marka bilincini sağlamlaştırmada da “yeni dönem aracı” olduğuna vurgu yaptı.
Duransel, “Finansonline, Twitter platformunda sağladığı bu başarı için ne bir tanıtım ne de özel bir kampanya düzenlendi. Finansonline, sadece “kaliteli içerik” sağlayarak 10.000 kişinin üzerinde bir Twitter kitlesine hitap etmeyi başardı” diyerek yeni dönemde de Finansonline’ın sosyal medyadaki artan gücü ile birlikte yeni sosyal medya projelerinin hayata geçeceğini kaydetti.