Düşlerin Yolculuğu Sergisi” Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi’ne Konuk oluyor. Sergi, 6-12 Ağustos tarihleri arasında gezilebilecek.
İSTANBUL - Nokia, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) tarafından 8 yıldır yürütülmekte olan Düşler Atölyesi Projesi kapsamında, çocukların yaptığı çalışmalardan oluşan “Düşlerin Yolculuğu Sergisi” Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi’ne Konuk oluyor. Sergi, 6-12 Ağustos tarihleri arasında gezilebilecek.
Nokia, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) işbirliğiyle 2003 yılında başlayan Düşler Atölyesi Projesi , gönüllülere ve çocuklara plastik sanatlar yoluyla yaşam becerileri kazandırmayı amaçlıyor.
Sergi, TEGV’in Eğitim Parklarında ve Öğrenim Birimlerinde Düşler Atölyesi Etkinliklerine katılan 7-13 yaş grubundaki çocukların, özel olarak açık raf sistemi ile donatılmış atölyelerde gerçekleştirilen resim, atık malzeme, baskı resim ve ebru gibi etkinliklerde yaptıkları çalışmalarından oluşuyor.Kozzy AVM ziyaretçilerine çocukların yaratıcı dünyasını yakından tanıma fırsatı verecek olan “Düşlerin Yolculuğu Sergisi”, 6-12 Ağustos tarihleri arasında açık olacak.
Düşler Atölyesi Nedir?
Düşler Atölyesi, çocuk ve gençlere plastik sanatlar yoluyla yaşam becerisi kazandıran bir eğitim programıdır. Nokia ve Uluslararası Gençlik Vakfı’nın (IYF) farklı ülkelerde uyguladığı bu uluslararası program TEGV, IYF ve Nokia işbirliğiyle 2003 yılında Türkiye’de faaliyete geçti.
Proje kapsamında kurulan sanat atölyelerinde gerçekleştirilen etkinliklerde, çocuk ve gönüllülerin yaratıcılık, takım çalışması, özgüven, iletişim ve sorumluluk gibi yaşam becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra resim, okul öncesi ve sınıf öğretmenliğinde okuyan bu gönüllülerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi de projenin hedefleri arasındadır. Eğitim içeriği, resim, heykel, seramik, atık malzeme, baskı resim ve sanatçı tanıma alanlarını kapsar.
Proje, TEGV’in Türkiye çapındaki 12 Eğitim Parkı ve 10 Öğrenim Biriminde kurulan sanat atölyelerinde gerçekleştirilmektedir. 2003-2011 yılları arasında uygulanan proje döneminde 3000’nin üzerinde gönüllüye eğitim verilmiş olup, bu gönüllülerin desteği ile yaklaşık 100.000 çocuk etkinliği gerçekleştirilmiştir.