Para çektiğiniz bankamatiklerin içerdikleri mikroplar nedeniyle adeta bir tuvaletten farksız olduğunu biliyor musunuz?

Dikkat bankamatiklerden mikrop çekmeyin!

Hijyen sağlanmayan, dezenfekte edilmeyen bankamatiklerden para çekenler ise insan dışkısında bulunan mikroplardan menenjite yol açan ya da akciğer rahatsızlıklarına neden olan onlarca mikrop ve virüsün tehdidi altında!

Para çekmek için kullandığınız bankamatiklerin (ATM) ya da işlem yaptırmak için ziyaret ettiğiniz banka şubelerinin eğer doğru hijyen sağlanmaz ise içerdiği mikrop ve virüsler ile tuvaletten farksız olduğunu biliyor muydunuz?

Uzmanların verdiği bilgiye göre; ATM’lerin tuş ve ekranları üzerinde yapılan tahlillerde yüzde 23.75’inde insan dışkısında bulunan mikroplara rastlandı. Mikroplar bununla da sınırlı değil; zatürre ve menenjite yol açan ‘streptecoccus pneumoniae’den cilt hastalıkları, abse ile akciğer rahatsızlıklarına neden olan MRSA’ya kadar onlarca mikrop çeşidi ATM’lerde saklanıyor ve bu araçları kullananlar ile birlikte ortama yayılıyor. Bunun yanı sıra para sayma makineleri, bilgisayar klavyeleri, kasalar, bankolar, kapı kolları, asansör düğmeleri yani bireylerin temas ettiği alanların hepsi mikrop, virüs ve mantar tehdidi altında!

3 ay boyunca mikroplara geçit yok!
ATM’leri silmenin, şubeleri süpürmenin sadece artıkları temizlediği; mikrop, virüs ya da mantarların üremesini durduramadığı konusunda uyaran uzmanlar, bu organizmaları yok etmek için gerçek hijyenin önemine dikkat çekti. Temizlik için kullanılan deterjanların kısa sürede etkinliğini kaybetmesinin yanı sıra kronik rahatsızlıklara da neden olabildiğini vurgulayan uzmanların, hijyen konusunda tavsiyesi ise nano gümüş içerikli ürün kullanımı.

Nano gümüşün virüs, mantar ve mikropları yok ederken kullanıldığı ortamda 3 ay süreyle yenilerinin oluşmasını da engellediğini, havadaki mikroorganizmaları mıknatıs etkisiyle çekerek yok ettiğini vurgulayan uzmanlar, aynı zamanda kimyasal içermediği için alerjik reaksiyona da neden olmadığını açıkladı.
OGÜNhaber