Türkiye’deki pek çok belediyenin tercihi olan 'Novociti' Tekirdağ Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin filosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Belediyelerin tercihi Isuzu Novociti’den yana

'ISUZU NOVOCITI'LER TEKİRDAĞ HALKINI TAŞIMAYA DEVAM EDECEK
Tekirdağ Otogarı’nda gerçekleşen teslim törenine; Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Halk Otobüsü İşletmeciliği Başkanı Galip Şanlı’nın yanı sıra Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Satış Müdürü Efe Yazıcı ile Satış Şefi Onur Çetinkaya katıldı.

Belediye Başkanı Adem Dalgıç; yaptığı konuşmada Tekirdağlılara daha iyi ve daha konforlu hizmet verebilmek için Anadolu Isuzu’dan 15 adet daha Novociti aldıklarını söyledi. Göreve geldiğimizde yolcu taşımacılığında kullanılan otobüsler çok yetersizdi diyen Dalgıç konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Şehir içi yolcu taşımacılığındaki ilk adımımızı Şubat ayında aldığımız 7 adet Isuzu Novociti otobüsleri ile attık. Böylece engelli rampalı, kaliteli ve konforlu Novociti’lerle halkımıza hizmet vermeye başlamış olduk. Daha sonra şehir içi yolcu taşımacılığında araçların kullandığı alt ve üst yol yapısını geliştirdik. Büyükşehir olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ilimiz için çalışmalarımıza tam gaz devam edeceğiz.”

Tamay: “Sıfır Stokla 2012 Yılına Geçiyoruz”

2011 yılının Isuzu için iyi geçtiğini belirten Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, engellilere uygun araçların Türkiye pazarında yaygınlaştığını söyledi. Çağdaş, modern, konforlu ve en önemlisi engelli rampalı özellikleriyle Novociti otobüslerinin Türkiye genelinde tercih edildiğini belirten Tamay “Tüm üretimimize rağmen 2011 model araç kalmadı ve sıfır stokla 2012 yılına geçiyoruz.” dedi.

Tamay konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu önümüzdeki yıl daha fazla talebin olacağını gösteriyor. Türkiye hızla çağdaşlaşıyor. Dolayısıyla bu yolda öncü olan belediyeleri gönülden kutlamak gerekir. Türkiye’deki belediyelerin neredeyse tümü engelli rampalı araçları tercih etmeye başladı. Biz de hızla bu araçları üretmeye başladık. Tekirdağ Belediyesi gerçekten çok hızlı karar verdi. Engellilere uygun araçlara geçerek Türkiye’de bu konuda öncü olduklarını bir kez daha ispatladılar.”


Şanlı: “Hizmetkâr Olmaya Devam Edeceğiz”

Göreve geldiğimiz 2006 yılından beri tek hedefimiz, taşımacılık hizmetinde kaliteyi bir üst çıtaya taşımak oldu diyen Tekirdağ Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Galip Şanlı; hizmetlerinin artarak devam edeceğini söyledi. Daha önceki araç alımlarında da yine Isuzu Novociti’yi tercih ettiklerini belirten Şanlı sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Yeni araçlarımızın tamamı 2012 model, klimalı ve engelli vatandaşlar için hazırlanmış araçlar. Belediye başkanımızın ve Başkanlarımızın hizmete başladıkları günden beri bizden istedikleri: Vatandaşlardan hiçbir şikâyetin gelmemesi ve araç alımlarının kanunlar çerçevesinde olması. Bu nedenle kaliteli, konforlu ve en önemlisi engelli vatandaşlarımız için rampalı özelliği olan Novociti otobüslerinden geçtiğimiz Şubat ayında 7 adet aldık. Bugünse araçlarımıza 15 adet daha ekleyerek filomuzu güçlendirdik. Tekirdağ halkı bize sahip çıktıkça hizmetkâr olmaya devam edeceğiz.”


ISUZU HAKKINDA
1983'te Isuzu ile lisans anlaşması yaparak o dönemin otomotiv sektöründe ilk Türk-Japon ortaklığını gerçekleştiren Anadolu Isuzu, Temmuz 1984'te İstanbul Kartal'daki fabrikasında üretime başladı.

1999 yılında, yılda 13 bin 155 adet araç üretim kapasitesine sahip Gebze Şekerpınar’daki tesislerine taşındı.

Ürün kalitesinde Japon standartlarını hedef alarak hafif kamyon, kamyonet, midibüs, pick up gibi ticari araçların üretim, ithalat ve pazarlamasını yapmaktadır.

Anadolu Isuzu sadece küçük otobüs grubunda ürettiği araçlar için ihracat faaliyeti yürütmektedir. Şirketin ihracat faaliyetleri, çoğunluğu Avrupa Birliği üyesi olan 23 ülkeyi kapsamaktadır. Türkiye’den yapılan midibüs ihracatında önemli bir yere sahip olan Anadolu Isuzu, son yedi senedir (2004-2010) Türkiye midibüs ihracatı lideri konumundadır*. 2010 yılında 498 adet araç ihraç eden Anadolu Isuzu, böylece Türkiye’den yapılan toplam midibüs ihracatının yüzde 61’ini gerçekleştirmiş ve yakalanması zor bir başarıya imza atmıştır.

Yüzde 15’i halka açık bir anonim şirket olan Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ortaklık yapısı; yüzde 53.55’lik hisse ile Anadolu Grubu, yüzde 16.99 ile Japon Isuzu ve yüzde 12.75’lük payla Itochu Co.’dan oluşuyor.
500 çalışanıyla müşteri memnuniyetini şirketin temel görev ve sorumluluğu olarak benimseyen kurumun, ISO 9001-2008 Kalite Belgesi ve ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistem Belgesi bulunuyor.
    

 

OGÜNhaber