Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin devam ettiği Samsun’da “Filipin Müziğinin Bir Yaz Başlangıcı” özel konseri dinleyicilerden tam not aldı.

Samsun’da Filipin rüzgarı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dördündü durağı olan Samsun Kültür Yolu Festivali’nde konserler, sergiler, atölyeler, söyleşiler, gastronomi deneyimleri ve her yaşa uygun birbirinden renkli etkinlikler yer alıyor.

Filipin Müziğinin Bir Yaz Başlangıcı konseri
Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde, Filipinler ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 75. yıldönümü kutlamaları dolayısıyla, Türkiye’deki Filipinler Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ortaklığıyla, “Filipin Müziğinin Bir Yaz Başlangıcı” isimli özel konseri gerçekleşti. Soprano ikilisi olan Bianca Camille Aguila ve Bernadette Mamauag’ın grubu The Nightingales ve kemancı Joseph Brian Cimafranca’dan oluşan ünlü Filipinli sanatçılar dinleyenlere müzik ziyafeti yaşattı.
Bunun yanı sıra Samsunlular, tasavvuf müziğinin usta ismi Fatih Koca konseri için Saathane Meydanı’nda buluştu. Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen “Muhteşem Süleyman” operası ilgiyle karşılandı. Prof. Dr. İbrahim Tellioğlu, “Tarih Boyunca Samsun” konulu söyleşisiyle Samsun Müzesi Konferans Salonu’ndaydı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın ortaya koyduğu tek perdelik tiyatro oyunu “Bir Eski Zaman Hikâyesi” Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Çocuklar eğlenerek öğrendiler
Doğupark’ta kurulan “Çocuk Köyü” gün boyunca birbirinden renkli aktivitelere, atölye çalışmalarına, sahne gösterilerine, tiyatrolara ev sahipliği yaptı. Kavuklu ile Pişekar sahne şovu ve “Maşa ile Koca Ayı” tiyatrosu çocuklara eğlenceli saatler yaşattı.
OGÜNhaber