Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi, 2023-2024 eğitim öğretim yılını 250 öğrenciyle sonlandırdı. Öğrencilerin mezuniyetine özel etkinlikler düzenlendi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Güzeller güzeli özel bireylerimizin tüm başarılarına şahit olmak bizleri hem gururlandırıyor hem de mutlu ediyor. Onları çok seviyoruz” dedi.

Merkezefendi Engelsiz Yaşam Akademisi’nden sanat dolu yılsonu etkinliği


Merkezefendi Belediyesi tarafından Engelsiz Yaşam Akademisi’nde eğitim gören 250 özel bireye yıl sonu etkinlikleri düzenlendi. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerin ilk gününde özel bireylerin bir yıl boyunca emek vererek ürettikleri el işi ve sanatsal ürünlerle hazırlanan sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Ziyaretçiler, özel bireylerin el emeğiyle hazırladıkları ürünleri iki gün boyunca yakından görme ve değerlendirme fırsatı buldular.
Programın ikinci gününde ise Engelsiz Yaşam Akademisi’nin yılsonu gösterisi olan ‘Televizyon Dünyası’ temalı performans gösteri, Merkezefendi Kültür Merkezi’nde seyircilerle buluştu. Gösteriye Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Osman Horzum, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Ali Marım, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Sarıoğlu Kocabay, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi Kadın Kolları Başkanı Servet Tetik, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gösteri, özel bireylerin sahne aldığı dans, müzik ve koreografi performanslarıyla dolu dolu geçti

Engelsiz Yaşam Akademisinin ve Alzheimer Yaşam Merkezinin çok önemi ve kıymetli olduğunu belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Biz buraları proje olarak görmüyoruz. Biz bu merkezlerimiz ile gönül birlikteliğimiz var. Hiçbir engeli olmayan bizler hayatımızı bu zor şartlar altında çok zor devam ettirirken onların ve ailelerinin yaşadığı sıkıntıları, zorlukları görüyoruz. Engelsiz Yaşam Akademimizdeki kursiyerlerimize ve ailelerimize destek oluyoruz. Onlarla aile gibi olduk. Bir bütün haline geldik. Ailelerimizi, çocuklarımızı üretimin içinde dahil ettik. Kağıt bardak üreterek bugün itibari ile harçlıklarını karşılayabiliyorlar. İnşallah yeni dönemde çocuklarımızın üretimin içinde olmasını daha da arttıracağız” dedi.

“Onlara baktıkça umut doluyoruz”
Başkan Doğan yaptığı konuşmanın devamında “Onlarda öyle bir potansiyel var ki; çalışma azmi, hayatın içinde olma, hayata tutunma azmi var ki gerçekten inanılmaz. Onlara baktıkça umut doluyoruz. Yanlarına gittiğimde onlardan umut alıyorum, onlardan enerji alıyorum. Ailelere, annelere babalara sonsuz teşekkür ediyorum. Çünkü çocuk yetiştirmek çok zor. Sizin işiniz daha zor. Çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeyi gördükçe, ben de çok mutlu oluyorum. Engelsiz Yaşam Akademisi olarak özel bireylerimizin potansiyellerini keşfetmelerine ve sanatla ifade etmelerine imkan sağlıyoruz. Bu yılsonu etkinlikleri, onların yeteneklerini sergilemeleri ve toplumla buluşmaları adına önemli bir rol oynuyor. Özel bireylerimiz, gösterdikleri performans ile hepimize çok güzel anlar yaşattılar. Güzeller güzeli özel bireylerimizin tüm başarılarına şahit olmak bizleri hem gururlandırıyor hem de mutlu ediyor. Onların kendilerini yalnız hissetmemesi ve sosyalleşmesi için tüm imkanlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz onları çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.
OGÜNhaber