Sorgun Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Sorgun Yaz Festivali, birbirinden farklı etkinlik ve ünlü sanatçıların katılımıyla kapılarını 3 Ağustos Cumartesi günü açacak.

Heyecanla beklenen Sorfest’e sayılı günler kaldı

Sorgun Belediye Başkanı M. Erkut Ekinci tarafından geleneksel hale getirilen Sorgun Yaz Festivali 03 Ağustos 2024 Cumartesi günü Mükrimin Göleti’nde balık turnuvasıyla başlayacak. Sorfest, 05 Ağustos Pazartesi günü Şakir Efendi Şehir Meydanı’na kurulacak Yöresel Ürünler Sergisi ile devam edecek.
Bu yıl, Eymir ve Doğankent beldelerini de bünyesine katarak genişletilen Sorfest’in her günü dolu dolu geçecek. 07 Ağustos Çarşamba günü Eymir Kasabası’nda çocuklar için şişme oyun alanları ve atlı gösteriler düzenlenecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek halk konserlerinde İlkay Selçuk & Keja, Arif Şahin ve Mümin Sarıkaya sahne alacak. 08 Ağustos Perşembe günü Doğankent Kasabası’nda da çocuklar için şişme oyun alanları ve atlı gösteriler yapılacak. Yine ücretsiz olarak düzenlenecek halk konserlerinde İlkay Selçuk & Keja, Arif Şahin ve Ali Kınık sahne alacak. Sorfest’in Sorgun ayağında ise 09 Ağustos Cuma günü Şakir Efendi Şehir Meydanı’nda çocuklar için şişme oyun alanları ve animasyon gösterileri gerçekleştirilecek. Bu günün konser programında Murat Balaban, Ali Kınık, DJ Lazer Şov ve İrem Derici yer alacak.
Festivalin ikinci gününde Arif Şahin, Köfn, DJ Lazer Şov ve Dedublüman; üçüncü gününde ise Madam Arabesk, İlkay Selçuk & Keja, DJ Lazer Şov ve Ceza sahne alacak. Ayrıca motokros gösterileri, araba drift gösterileri ve birçok etkinlik Sorgunluları bekliyor. Sorgun halkı, dolu dolu bir festival programı ile keyifli anlar yaşayacak.
Sorfest, kültürel etkinlikler ve eğlence dolu programıyla katılımcılarına unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor. Başkan M. Erkut Ekinci, festivale tüm Sorgunluları ve çevre illerden gelen misafirleri davet ediyor. Bu yılki festival, genişletilmiş içeriği ve farklı etkinlikleri ile dikkat çekiyor ve büyük bir katılım bekleniyor.
OGÜNhaber