Kütahya Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi organize edilen Hisarlı Ahmet Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nda final heyecanı yaşandı. 2. Hisarlı Ahmet Türk Halk Müziği Ses Yarışması Final Gecesi, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Finale kalan 11 yarışmacı, birbirinden güzel Türk Halk Müziği eserlerini seslendirerek performanslarını ortaya koydu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Koç, Doç. Dr. Deniz Güneş, Dr. Öğr. Üyesi Erhan Uslu, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yıldırım Aktaş, Öğr. Gör. Emrah Kalın ve Arş. Gör. Burak Gültekin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Yusuf Ziya Beydüz ve Öğr. Gör. Handan Özdemirel, Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi’nden Erhan Bozkurt ve Kütahya Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan Özkan Yağmur’un jüri üyeliğini yaptığı yarışma sonunda; Hüseyin Yirmibeş birinci olarak 12 bin TL, Muhammet Furkan Yanıkkaya ikinci olarak 10 bin TL, Eda Tercanlı üçüncü olarak 8 bin TL ve Rümeysa Öngüç mansiyon ödülü olarak bin TL ödül almaya hak kazandı.

Geleneksel Hisarlı Ahmet Türk Halk Müziği Ses Yarışması

Programda konuşan Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, "Sanatın ve sanatçının hem çok nitelikli hem de çok sayıda olduğu bir ilin belediye başkanı olmak, siz değerli hemşehrilerimize bu özelliklerimizi tanıtacak etkinlikler yapmak bizim boynumuzun borcu. Bu lutuf değil, bu şehrin insanının hakettiği, anasının ak sütü gibi helal olacak etkinliklerden birisi budur" diye konuştu.
Gecede ayrıca; Kütahya Belediyesi Serbest Konulu Ulusal Senaryo Yarışması’nda birinci olan Anıl Çetinel Örselli, ikinci olan Serkan Yılmaz, üçüncü olan Feyyaz Ketenoğlu ve teşvik ödülüne layık görülen Eray Solmaz ile Mehmet Kişioğlu, ödüllerini ve teşekkür belgelerini il protokolünden aldı.
Yarışma arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Deniz Güneş ve Dr. Öğr. Üyesi Erhan Uslu, salonu dolduran misafirlere muhteşem bir türkü ziyafeti verdi.
OGÜNhaber