Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde (EBYÜ) Algoritma Sanat Etkinliği gerçekleşti.

EBYÜ’de Algoritma Sanat Etkinliği

EBYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğiyle küratörlüğünü Prof. Mehmet Kavukcu ve Doç. Evren Kavukcu üstlendiği çalıştay; sergi ve panel olmak üzere iki başlık altında yürütüldü. Panel, algoritma ve yapay zekâ olgularının gerek günümüz sanatına gerekse geleceğe olan etkisi üzerinden farklı üniversitelerden 6 öğretim üyesinin konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşti.
Algoritma sergisinde ise 41 sanatçının ürettiği disiplinlerarası birçok eser yer aldı.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Evren Kavukcu, sanat etkinliğinin gerçekleştirilmesinde desteğini esirgemeyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e teşekkürlerini iletti.
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğinde, Prof. Mehmet Kavukcu ve Doç. Evren Kavukcu tarafından hazırlanan Algoritma isimli serginin açılış programına katıldı.
EBYÜ Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan ve 41 sanatçının ürettiği birçok eserin yer aldığı sergiyi gezen Vali Aydoğdu, yetkililerden sergilenen eserler hakkında bilgi aldı.
OGÜNhaber