Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs her geçen gün daha riskli hale geliyor.

Virüs günlüğü - 40. gün

Avrupa'da yaşam durma noktasına geldi. Türkiye'de ise alınan önlemler ile riskin önüne geçilmeye çalışılıyor.

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

Çanakkale'de 89 gemi mürettebatı karantinaya alındı
Çanakkale'de, Yunanistan'da 3 Nisan Cuma günü karantinaya alınan 'Eleftherios Venizelos' isimli gemideki 89 gemi mürettebatı korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kız Yurdu'na yerleştirildi.

Habur Sınır Kapısı'nda 'temasız' formülle 83 bin araç giriş ve çıkış yaptı
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda, koronavirüs tedbirleri kapsamında tampon bölgede konteyner, dorse ve şoför değişimi temassız gerçekleştiriliyor. Koronavirüs salgınına rağmen sınır kapısında, 1 Mart-16 Nisan'da, ticari amaçla 83 bin 170 araç ile giriş ve çıkış yapıldı.

Arabistan'dan getirilen vatandaş karantina sürecini anlattı: 'Ülkemle gurur duyuyorum'
Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye getirilen Satış ve Pazarlama Direktörü Uluç Aklar, karantina günlerinin çok iyi geçtiğini belirterek, 'Ülkem ile çok gurur duyuyorum. Bu süreçte sağ olsunlar bizlere çok iyi davranıyorlar. Geldiğimizden beri bizlerle çok fazla ilgileniyorlar' dedi.

İletişim Başkanı Altun'dan koronavirüs açıklaması
İletişim Başkanı Altun, 'Yıllardır sağlık sistemine yapılan yatırımlar, erken ve yoğun tedavi uygulamaları, halkımızın sağduyusu ve Cumhurbaşkanı'mızın liderliği sayesinde ülkemiz, dünyadaki en düşük ölüm oranına sahip ülkelerden birisidir' dedi.

Atatürk Havalimanı pandemi hastanesinin inşaatı aralıksız sürüyor
Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında Atatürk Havalimanı'nda yapımına başlanan bin yataklı pandemi hastanesinin inşaatının çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gece gündüz devam eden inşaat çalışmalarında çelik iskeletlerin yan duvarları ve çatı kısımlarının yapımına devam ediliyor.

İngiltere'de 'hayatın normale dönmesi için plan hazırlandığı' iddia edildi
İngiltere'de yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kapatılan okulların yeniden açılması ve hayatın normale dönmesi için hazırlıkların yapıldığı iddia edildi.

'Ramazan Bayramı'ndan sonra kademeli olarak normalleşme gündeme gelebilir'
Bakan Koca'nın koronabirüs vakalarının plato yapması ve düşüşe geçmesiyle ilgili çizdiği takvimin ardından planlamalar başladı. Buna göre eğer bir dalgalanma olmazsa Ramazan Bayramı'ndan sonra kademeli olarak normalleşme gündeme gelecek. Haziran başında her il için farklı uygulamaya gidilecek.

ABD'de karantina karşıtı protestolar ülke geneline yayılıyor
ABD'nin Michigan eyaletinde karantinaya karşı başlayan gösteriler, Demokratların yönettiği Minnesota, Virginia, Kaliforniya ve Kentucky'ye sıçradı. 'Evde kal' çağrılarına tepki gösteren protestocular, yeniden işlerine dönmek istediğini dile getirdi.

Güney Kore Başbakanı, salgındaki yavaşlamaya dikkat çekti: 'Fırtına öncesi sessizliğe benziyor'
Güney Kore Başbakanı Sye-kyun, 'Covid-19 enfeksiyonunun yayılmasını nisan ayında açıkça yavaşlattık' açıklamasında bulundu.

Rusya'da büyük sıçrama: 6 bin yeni koronavirüs vakası
Rus yetkililer, koronavirüs ile ilgili güncel verileri kamuoyu ile paylaştı.

Putin'den Paskalya mesajı: Koronavirüsle ilgili durum kontrol altında, tedbiri elden bırakmıyoruz
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ortodoks Rusların Paskalya Bayramı'nı kutladığı mesajında, koronavirüs salgınını önceden tedbir almaları sayesinde idare edebildiklerini ve durumun kontrol altında olduğunu ifade etti.

İtalyan Belediye Başkanı koronavirüse karşı Kur'an-ı Kerim okuttu
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından en çok ülkelerin başında gelen İtalyan'ın Carpi kentinde 'Salgına karşı birlikte dua ediyoruz' etkinliği düzenlendi. ​Katolik, Ortadoks, Evangelist, Sikh, Yahudi ve Müslüman cemaatlerinin katıldığı dua töreninde İmam Selmi koronavirüse karşı Al İmran suresini okuyarak, dua etti.

İç güvenlik raporu basına sızdı: Güneş ışığı koronavirüsü öldürebiliyor
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının merkez üssü haline gelen ABD'den açıklama geldi. ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın (DHS), yaptığı deneyler neticesinde koronavirüs (Kovid-19) yüksek sıcaklığa dayanamadığı ve güneş ışığıyla ölebildiği açıklandı.

Çin'e Covid-19 nedeniyle baskı artıyor
Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Payne, Çin'in korona virüs salgını hakkında şeffaf olmadığını belirterek uluslararası soruşturma talebinde bulundu.

İspanya'dan koronavirüs açıklaması
Koronavirüsten en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İspanya'da koronavirüs ile ilgili güncel veriler kamuoyu ile paylaşıldı. Önceki gün 565 insanın yaşamını kaybettiği ülkede son 24 saat içerisinde 410 insanın öldüğü açıklandı. Ülke genelindeki vaka sayısı da 191 bin 726'dan 4 bin 218 artarak 195 bin 944'e çıktı.

Sağlık Bakanlığı'ndan 'immün plazma tedavisi' açıklaması
Sağlık Bakanlığı, immün plazma tedavisi hakkında bilinmesi gerekenlere ilişkin bilgilendirme notu paylaştı.

Trump'ın planına ne tepki verildi?
ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgınını kontrol altına almak üzere getirilen kısıtlamaların kaldırılarak normal hayata dönülmesi ve ekonomik faaliyetlere yeniden başlanması konusunda açıkladığı üç aşamalı planın yürürlüğe geçirilmesi için yetkiyi eyalet valilerine verdi.

Çin'de ki laboratuvar, koronavirüsün kaynağı olduğu iddialarını 'imkansız' diyerek reddetti
ABD medyasının yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) çıkış yeri olan Çin'in Vuhan kentindeki yüksek güvenlikli viroloji laboratuvarından yayıldığı iddialarına geniş yer vermesi, buna Nobel Tıp Ödüllü Fransız doktor Luc Montagnier'in destek vermesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın rağbet etmesinin ardından, hedefteki kurum sessizliğini bozdu.

İran'da 87 kişi daha Covid-19'dan hayatını kaybetti
İran'da koronavirüsten 78 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 5 bin 118'e, vaka sayısı da 82 bin 211'e yükseldi.

Dünyada Kovid-19 salgınında iyileşenlerin sayısı 600 bini aştı
Dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında iyileşenlerin sayısı 600 bini aştı.

ABD'de skandal! Süper zenginlere koronavirüs ayrıcalığı
ABD'de, Miami açıklarında bulunan Fisher Adası'nın sakinlerinin ülkede kısıtlı sayıda bulunabilen antikor testlerinden 1800 adet aldığı ortaya çıktı.

MEB'den Kovid-19'la mücadelede N95 maske makinesi atağı
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Özer, AR-GE merkezlerinin N95 standardında maske makinesi üretimine odaklandığını belirterek, 'Bu konuda da sona yaklaştık. İnşallah nisan ayında bu makineyi de üreteceğiz.' dedi.

Yunanistan'da karantinaya alınan El. Venizelos gemisinin Türk yolcuları Türkiye'ye getirildi
Yunanistan'da 3 Nisan'da karantinaya alınan El. Venizelos isimli geminin yolcusu 152 Türk ve 8 yabancı ülke vatandaşının Türkiye'ye getirilmesi süreci tamamlandı.

Çin’de 16, Güney Kore’de 8 Kovid-19 vakası saptandı
Asya ülkelerinden Güney Kore’de 8 Kovid-19 vakası tespit edildi, 2 kişi yaşamını yitirdi, Çin’de ise 16 vaka saptandı.

İngiltere'de hükümet Kovid-19'a kayıtsız kalmakla suçlandı
The Sunday Times gazetesinin, 'İngiltere'nin uykuda felakete yürüdüğü 38 gün' başlıklı haberinde, hükümetin salgınla mücadelede 5 haftayı boşa geçirdiği belirtildi.

Moritanya'da aktif Kovid-19 vakası kalmadı
Moritanya'da Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede şu ana kadar görülen 7 vakadan son ikisinin de iyileştiği ve 2 defa yapılan testlerin negatif çıktığı belirtildi.

ESM: 'Avrupa'ya 500 Milyar Euro daha lazım'
Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) Genel Müdürü Klaus Regling, Avrupa ekonomisinin Koronavirüs sonrasında toparlanablimesi için 500 milyar euro gerektiğini söyledi.

Koronavirüs, 60 derece sıcaklığa rağmen çoğalmaya devam etti
Fransız bilim insanlarının yaptığı bir deneyde yeni tip koronavirüsün yüksek sıcaklığa uzun süre dayanabilecekleri ortaya çıktı.

Diyarbakır'da ambulanslar, otobüsler ve kamu kurum araçları sürekli dezenfekte ediliyor
Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatları doğrultusundan, hizmet vermeye devam ediyor. Ulaşım hizmetinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluş araçları ile ambulanslar düzenli olarak dezenfekte işlemleri uygulanıyor.

Hollanda'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 3 bin 684'e çıktı
Hollanda'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı son 24 saatte 1066 artarak 32 bin 655'e, ölü sayısı da 83 artışla 3 bin 684'e ulaştı.

İngiltere'de ölenlerin sayısı 16 bin 60'a yükseldi
İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 596 artarak 16 bin 60 oldu.

Ürolog Cemal Özkan, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede kurtarılamadı
Denizli'nin tanınmış isimlerinden, 'veteran' kategorisinde katıldığı koşularda birçok madalya kazanan Ürolog Opr. Dr. Cemal Özkan (74), koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Rusya ile Belarus arasında test gerginliği
Rusya'nın geliştirdiği ve Belarus'a da yardım olarak yolladığı koronavirüs testlerine Belarus liderinden eleştiri geldi. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, testlerin yeterince başarılı olamadığını savunarak, Rus test kitleri için 'Canı cehenneme!' dedi.

İnfaz düzenlemesiyle cezaevinden çıkan iki kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı
İnfaz düzenlemesi sonucu cezaevinden tahliye olup, Antalya'nın Alanya ilçesine gelen iki kişinin otogarda yapılan hızlı koronavirüs testi pozitif çıktı. İki kişi hastaneye götürülerek gözetim altına alındı.

Japonya'da 13 kişi daha koronavirüsten hayatını kaybetti
Japonya’da 13 kişinin daha koronavirüsten hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 249’a, vaka sayısı 11 bin 514’e yükseldi.

Azerbaycan'da koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a yükseldi
Azerbaycan Bakanlar Kuruluna bağlı Koronavirüs operasyon karargahı tarafından yapılan açıklamada, 25 kişide daha koronavirüs tespit edildiği, 80 yaşındaki 1 kişinin ise hayatını kaybettiği bildirildi.

İngiltere'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 16 bin 60'a yükseldi
İngiltere’de 596 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile koronavirüsten ölenlerin sayısı 16 bin 60'a yükseldi.

Sağlık Bakanı Koca'dan 'bahar' uyarısı: Biz daha büyük bir baharı bekliyoruz, sabırlı olalım
Sağlık Bakanı Koca, 'Şu ana kadar elde ettiğimiz kazanımı kaybetmemeliyiz. Biz daha büyük bir baharı bekliyoruz. Evde kalalım.' ifadesini kullandı.

KKTC'den Muş'a getirilen vatandaşlar yurda yerleştirildi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) koronavirüs tedbirleri kapsamında Muş’a getirilen 175 Türk vatandaşı, sağlık kontrollerinin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait öğrenci yurduna yerleştirildi.

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 39 bini geçti
ABD'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 2 bin 9 artarak 39 bin 95'e yükseldi.

Koronavirüs gerçekten Çin'deki bir laboratuvarda mı üretildi?
Küresel bir salgına dönüşen koronavirüs iddia edildiği gibi Çin'de yarasalar üzerinde araştırmalar yapılan bir laboratuvardan mı sızdı? Bu söylentide bir doğruluk payı olup olmadığı araştırıldı.

'Korona Krizi Afrika için felaket olabilir'
Almanya Kalkınma Bakanı Müller, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan krizin Afrika'da felaketle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.

Ölü sayısı 2 bin 17'ye yükseldi
Sağlık Bakanlığı, koronavirüs dolayısıyla son 24 saat içerisinde Türkiye genelinde 127 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

KKTC'den 189 Türk vatandaşı Van'a getirildi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) koronavirüs tedbirleri kapsamında 189 kişi uçakla Van’a getirildi.

Fransa'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 19 bin 718'e yükseldi
Fransa'da Kovid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 395 kişi artarak 19 bin 718'e yükseldi.

İtalya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 23 bin 660'a yükseldi
İtalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 433 artarak 23 bin 660'a çıktı.

KKTC'den getirilen 189 Türk vatandaşı yurda yerleştirildi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) koronavirüs tedbirleri kapsamında yurda getirilen 189 Türk vatandaşı, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait öğrenci yurduna yerleştirildi.

Aile sağlığı merkezi hekimi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, resmi sosyal medya hesabından Nişanca Aile Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Yavuz Kalaycı’nın koronavirüs nedeniyle vefat ettiğini duyurdu.

**Kırmızı başlıklara tıklayarak habere ulaşabilirsiniz**

NOT!!!
Evinde kal Türkiye
OGÜNhaber