Koronavirüs sürecinin 2. dönemi istenildiği gibi gitmedi. Dünya genelinde artan vakalar 2. dalga korkusunu hissettirdi.,

Virüs günlüğü - 279. gün

Avrupa'da ve Türkiye'de yaşamı durma noktasına getiren koronavirüs pandemisinde 2. dalga paniği.

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

Endonezya Devlet Başkanı Widodo ülkede Kovid-19 aşısı için ilk gönüllü olacak
Endonezya Devlet Başkanı Widodo, Kovid-19 aşısı ülkesine ulaştığında, aşıyı yaptıracak ilk gönüllünün kendisi olacağını açıkladı.

Kolombiya Kovid-19 aşısını uygulamaya Şubat 2021'de başlayacak
Kolombiya Devlet Başkanı Duque, Kovid-19 aşısının, ülkede gelecek yıl şubat ayında uygulanmaya başlanacağını bildirdi.

Kanada'da 2021 Eylül ayına kadar isteyen herkesin aşılanacağı açıklandı
Kanada Halk Sağlığı Ajansı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı takvimi kapsamında, isteyen herkesin, gelecek yıl Eylül ayına kadar aşılanacağını açıkladı.

Almanya Kovid-19'a karşı aşılamaya 27 Aralık'ta başlamayı planlıyor
Almanya'da yeni tip koronavirüse karşı aşılamaya 27 Aralık'ta başlanması planlanıyor.

Uruguay Kovid-19 salgını nedeniyle geçici sınır kapatma kararı aldı
Güney Amerika ülkesi Uruguay'da ülke sınırları, Kovid-19 salgını nedeniyle Noel Bayramı ve yeni yıl öncesinde, 21 Aralık-10 Ocak tarihlerinde kapatılacak.



DSÖ, Çin'e heyet gönderiyor: Koronavirüsün nasıl ortaya çıktığı araştırılacak
DSÖ, koronavirüsün nerede ve nasıl hayvanlardan insanlara geçtiğini araştırmak üzere Çin'e heyet gönderecek. Heyet üyelerinden biyolog Fabian Leendertz, amacın 'gelecekteki muhtemel salgınlara daha iyi hazırlanmak için veri toplamak' olduğunu kaydetti.

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 74 milyon 537 bini geçti
Dünya genelinde Kovid-19 salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 74 milyon 537 bini aşarken, virüs saptanan 52 milyon 374 bin 434 kişi sağlığına kavuştu.

Kırgızistan'da Covid-19 vaka sayısı 78 bini aştı
Kırgızistan’da son 24 saatte yeni tip koronavirüs (Covid-19) ve zatürre vaka sayısı 264 artarak toplam vaka sayısı 78 bini geçti.

NBA'de bir koronavirüs vakası tespit edildi
Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) son bir haftada yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinde bir oyuncunun sonucunun pozitif çıktığı duyuruldu.

ABD'de Biontech/Pfizer aşısının uygulandığı 2 kişide alerjik yan etkiye rastlandı
ABD'de geçen hafta acil kullanımına onay verilmesinin ardından sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının 2 kişide alerjik yan etkilere yol açtığı bildirildi.

Doktorlardan kalp hastalarına Kovid-19 sürecinde hayati uyarılar: Hastaneye gitmekten çekinmesinler
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan doktorlar, başta kalp hastaları olmak üzere çeşitli kronik rahatsızlıkları bulunanlara yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde tedavilerini aksatmamaları uyarısında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Kovid-19 testi pozitif çıktı
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı.

AB'de Kovid-19 aşılamaları 27 Aralık'ta başlıyor
Avrupa Birliği ülkelerinde Kovid-19 aşılama kampanyalarının 27 Aralık'ta başlayacağı bildirildi.

Kovid-19 testi pozitif çıkan Macron ile görüşen İspanya Başbakanı Sanchez karantinada
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Kovid-19 testinin pozitif çıktığının açıklanmasının ardından, hafta içinde kendisiyle görüşen İspanya Başbakanı Pedro Sanchez tedbir amaçlı karantinaya alındı.

Hollanda, Belçika ve Almanya'dan ortak 'evde kalın' çağrısı
Hollanda, Belçika ve Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı ortak video mesajı yayınlayarak Kovid-19 vaka sayılarının artması nedeniyle 'evde kalın' çağrısında bulundu.

'Alerjisi olanlar Kovid-19 aşısı olmadan önce sağlık personelini bilgilendirmeli'
Prof. Dr. Bülent Şekerel 'Alerjisi olan kişiler KOVİD-19 aşı olmadan önce sağlık personelini bilgilendirmeli. Bu aşıyı mutlaka olması gereken alerjisi bulunan kişilere sağlık personeli gözetiminde kademeli dozlama yapılmalıdır.' dedi.

DSÖ Batı Pasifik Direktörü Takeshi'ye göre aşı, Kovid-19 salgınını hemen bitirmeyecek
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Batı Pasifik Direktörü Dr. Takeshi Kasai, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının kısa dönemde salgını sonlandırmayacağı, Batı Pasifik ülkelerinin aşıya erken erişimde sorun yaşayabileceği uyarısında bulundu.

Almanya'da bazı eyaletlerdeki hastanelerde yatak sıkıntısı yaşanıyor
Almanya'nın bazı eyaletlerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında tedavi gören hastaların artması sebebiyle yatak sıkıntısı yaşanıyor.

British American Tobacco'nun Kovid-19 aday aşısında insan deneyleri aşamasına geçiliyor
Şirketin ABD'li iştiraki KBP tarafından geliştirilen tütün bitkisi bazlı Kovid-19 aşı adayı, soğutma gerektiren aşıların aksine oda sıcaklığında muhafaza edilebiliyor.

Baba-oğul 20 dakika arayla koronavirüsten hayatını kaybetti
Samsun'un Bafra ilçesinde baba-oğul tedavi gördükleri hastanede 20 dakika arayla koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

AB, 200 milyon doz Kovid-19 aşısı için Novavax ile sözleşme yapacak
Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilecek aşı alım çalışmaları kapsamında Novavax firması ile 200 milyon dozluk alım sözleşmesi imzalayacak.

Tofaş Basketbol Takımı'nda Covid-19 testi pozitif çıkanların sayısı 11'e yükseldi
Tofaş Basketbol Kulübü, 'A Takım sporcuları, teknik ekip ve idari personelimize, 17 Aralık 2020 tarihinde yapılan Covid-19 PCR tarama testleri sonucunda daha önceki sonuçlara ilave olarak 1 teknik ekip, 1 idari çalışanımızda daha pozitif vaka tespit edilmiştir.' açıklamasını yaptı. Buna göre Bursa temsilcisinde vaka sayısı toplamda 11'e yükseldi.

ABD'de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 3 bin 469 arttı
ABD'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 3 bin 469 artarak 314 bin 694'e yükseldi.

İsveç Kralı, ülkesindeki koronavirüs stratejisinin 'başarısız' olduğunu söyledi
İsveç Kralı 16. Carl Gustaf, 2020 yılını 'korkunç' bir yıl olarak değerlendirdi ve ülkesindeki koronavirüs stratejisinin başarısız olduğunu söyledi.

Kovid aşısı yoksul ülkelerdeki milyarlara '2024'e kadar ulaşamayabilir'
Reuters haber ajansının ulaştığı iç yazışmalar, yoksul ülkelerde Covid-19 aşılaması için oluşturulan küresel yapılanma ya da kısa adıyla COVAX'ın başarısız olması ihtimalinin çok yüksek olduğunu ve bazı sorunlar giderilmediği takdirde, 2024 yılına kadar milyarlarca insanın aşılanmamış olabileceğini gösteriyor.

Polonya'da 17 Ocak'a kadar ulusal karantina ilan edildi
Polonya'da ilan edilen ulusal karantina kapsamında oteller, kayak merkezleri, kreşler, alışveriş merkezleri dahil pek çok müessese 17 Ocak'a kadar kapatılırken, yılbaşı gecesi için sokağa çıkma yasağı getirildi.

Günlük koronavirüs vakaları
Türkiye'de son 24 saatte 206 bin 102 Kovid-19 testi yapıldı, 27 bin 515 kişinin testi pozitif çıktı, 243 kişi hayatını kaybetti.



Ukrayna: 'Haftada 2 milyondan fazla aşı yapacağız'
Ukrayna Sağlık Bakanlığı, ülkeye aşı tedariki sağlanmasının ardından haftada 2 milyondan fazla aşı yapmayı planladıklarını duyurdu.
OGÜNhaber