Koronavirüs sürecinin 2. dönemi istenildiği gibi gitmedi. Dünya genelinde artan vakalar 2. dalga korkusunu hissettirdi.

Virüs günlüğü - 221. gün

Avrupa'da ve Türkiye'de yaşamı durma noktasına getiren koronavirüs pandemisinde 2. dalga paniği.

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

İtalyan hükümeti yeni Covid-19 tedbirlerini açıkladı
İtalya’da hükümet, ülkede yeni Kovid-19 vakalarının diğer Avrupa ülkelerindekine benzer şekilde hızla artışa geçmesi üzerine yeni kısıtlamalar getirdi.

Kovid-19'dan son 24 saatte Hindistan'da 579 kişi öldü
Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede 579 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 114 bin 610'a yükseldi.

Dünya genelinde Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı 40 milyon 282 bini aştı
Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 40 milyon 282 bini geçti.

Kars'ta 3 köy karantinaya alındı
Kars'ta, Koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 köy karantinaya alındı. Karantinaya alınan köylere giriş çıkışlar yasaklandı.

Gürcistan'da son 24 saatte rekor artış
Gürcistan'da koronavirüs salgınında son 24 saatte bin 186 yeni vakanın tespit edilmesi ile salgının başladığı ilk günden bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.

Koronaya yakalanan FKÖ Genel Sekreteri Erekat'ın durumu kritik
Koronavirüse yakalanan Filistin Kurtuluş Örgütü'nün Genel Sekreteri Saeb Erekat'ın durumunun kritik olduğu açıklandı.

Rusya'da Kovid-19 vakası sayısı 1 milyon 415 bini geçti
Rusya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının başlamasından bu yana son 24 saatte 15 bin 982 vaka ile en yüksek günlük rakam görülürken, toplam Kovid-19 vaka sayısı 1 milyon 415 bini aştı.

Slovenya'da 'salgın durumu' ilan edildi
Avrupa Birliği (AB) ülkesi Slovenya'da son günlerde hızla artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle hükümet 'salgın durumu' ilan etti.

Almanya'da riskli bölge sayısı 108'e yükseldi
Almanya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında artışa geçen vaka sayıları nedeniyle riskli bölge olarak ilan edilen yerlerin sayısı 108'e ulaştı.

19 ildeki 34 yerleşim yerinde karantina tedbiri uygulanıyor
İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bugün itibarıyla 19 ildeki 34 yerleşim yerinde karantina tedbirinin uygulandığını, buralarda toplam 20 bin 232 kişinin yaşadığını bildirdi.

Hindistan'da son 3 ayın en düşük günlük Covid-19 ölüm sayısı kaydedildi
Hindistan'da koronavirüs salgını nedeniyle son bir günde 579 kişinin hayatını kaybettiği, bunun son 3 aydır kaydedilen en düşük ölü sayısı olduğu belirtildi.

Covid-19 Fransa'da 1 milyon kişiyi yoksulluk sınırının altında bıraktı
Fransa’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının başlangıcından bu yana 1 milyon kişinin yoksulluk sınırının altında kaldığı açıklandı.

İran'da günlük koronavirüs ölüm sayısında yeni rekor
İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 337 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı ile ülkede salgının başlangıcından bu yana bir günde en yüksek ölü sayısı kayda geçti.

Japon araştırmacılar: 'Covid-19 insan cildinde 9 saat yaşıyor'
Japonya’daki Kyoto Eyalet Üniversitesi'nden bir grup araştırmacının yaptığı çalışma, koronavirüsün grip virüsünden yaklaşık 6 kat daha uzun olarak 9 saat boyunca insan cildinde yaşayabildiğini ortaya koydu.

Bazı kan gruplarının Covid-19'a karşı daha dirençli olduğunu tespit edildi
Danimarka’da yürütülen bir araştırmada bilim adamları, bazı kan gruplarının diğerlerine göre koronavirüse (Covid-19) daha dirençli olduğunu tespit etti.

Galler'de 2 haftalık karantina ilan edildi
Birleşik Krallık'ın parçası olan Galler'de, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 2 haftalık karantina ilan edildi.

Kovid-19 hastalarında teşhisten aylar sonra bile bazı semptomlar görülebiliyor
Oxford Üniversitesinin yürüttüğü araştırmada, Kovid-19 hastalarında teşhis konulduktan aylar sonra bile bazı semptomların görüldüğü belirtildi.

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 224 bin 732'ye yükseldi
ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 224 bin 732'ye çıktı.

Türkiye'de son 24 saatte 1958 kişiye Kovid-19 hastalık tanısı konuldu
Türkiye'de son 24 saatte 116 bin 249 Kovid-19 testi yapıldı, 1958 kişiye hastalık tanısı konuldu, 75 kişi hayatını kaybetti.

İspanya'da Kovid-19'da toplam vaka sayısı 1 milyona yaklaştı
İspanya'da yeni tip koronavirüs salgınında toplam vaka sayısı 974 bin 449'a ulaştı. Ülke genelinde serbest dolaşıma kısıtlama getirilen belediyelerin sayısı 1700'ü buldu.

DSÖ'den Kovid-19 uyarısı: Gelecek birkaç ay zorlu geçecek
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, kuzey yarımküre kışa girerken, özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika'da yeni tip koronavirüs vakalarının hızla artmaya başladığını belirterek, "Kış geldiğinde gelecek birkaç ayın zorlu geçeceğini biliyoruz." dedi.

İtalya Kovid-19 salgınında 9 bin 338 yeni vaka açıkladı
İtalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında, son 24 saatte 9 bin 338 yeni vaka tespit edildi.

UNICEF Kovid-19 aşısı için 520 milyon şırınga stoklayacak
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı için 520 milyon şırınga stoklayacağını bildirdi.

Hindistan bilim kurulu nüfusun yarısının şubat ayına kadar Kovid-19'a yakalanabileceğini açıkladı
Hindistan'da Kovid-19 ile mücadeleyle görevlendirilen bilim kurulu, ülke nüfusunun yarısının şubat 2021'e kadar virüse yakalanabileceği öngörüsünde bulundu.
OGÜNhaber