Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 7 Nisan için yeni verileri açıkladı. 7 Nisan'da yapılan test sayısı 20.023, vaka sayısı 3892, vefat 76, kurtarılan 256 vatandaş açıklaması yapıldı.

Fahrettin Koca: 'Bugün vaka sayısı 3892, ölüm 76'

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında yaptığı açıklamalara göre 7 Nisan'da yapılan test sayısının 20.023 olduğunu bu testler sonucunda vaka sayısının 3892, 76 vefat ve 256 vatandaşın da kurtarıldığını söyledi.

Fahrettin Koca açıklamasında, "Mücadelenin kapsamı genişledi. Toplum Bilimleri Kurulu adında yeni bir kurul oluşturduk. Bu uygulama dünyada bir ilktir. Virüs ile ilgili bilgiler süreç içerisinde değişime uğradı. Vücutların direncine göre hastaların tepkileri yaş fark etmeksizin değişebiliyor. Yaş bir güvence değil, gençleri de kaybediyoruz. Günlük test kapasitemizi arttırdık önümüzdeki hafta 30 binin üzerine çıkacağız. Kök hücre ve plazma tedavisine öncelik ediyoruz. Ancak bunlar kesin tedavidir gibi bir yaklaşımı kabul etmiyoruz. Toplum Bilimleri Kurulu adında yeni bir kurul oluşturduk. Kurul, süreçle ilgili öngörü çalışmaları yapacak, toplumsal öneriler getirecek." dedi.



OGÜNhaber