Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi Dokuzçeltik Mahallesinde 2 bin 200 metre uzunluğundaki Mir Celadet Bulvarının yapım çalışmalarına başladı. 

Yenişehir ilçesinde yeni imar yolu için çalışmalar başladı

Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, yeni yerleşim yerlerinde yurttaşların ulaşım sorunu yaşamaması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında Yenişehir ilçesinde bulunan ve Mahabad Bulvarının devamı niteliğinde olan Dokuzçeltik Mahallesindeki Mir Celadet Bulvarının yapımına başlandı. 50 metre genişliğinde, 2 bin 200 metre uzunluğunda olan yeni imar yolunun, önümüzdeki aylarda tamamlanarak trafiğe açılması hedefleniyor. 
 
Kamulaştırma bitince çalışmalara başladık’
Mir Celadet Bulvarındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Yol Yapım Şube Müdürü Barış Çetinkaya, “Mir Celadet Bulvarı, Büyükşehir Belediyemizin sorumluluk alanında yer alan ve Yenişehir ilçesi imar yolu olan bir bölgedir. Bu bulvar, çevresindeki yapılaşmalar bitmiş olmasına rağmen bir takım kamulaştırma problemleri nedeniyle uzun süredir açılamamaktaydı. Ama İmar Daire Başkanlığımızın yürüttüğü kamulaştırma çalışmalarının neticesinde bu bölgede çalışmaya başladık” dedi.
 
Yolumuz 2 bin 200 metre uzunluğunda olacak’
İmar Daire Başkanlığının yürüttüğü kamulaştırma çalışmaları neticesinde yol platformunda kalan yapıların yıkımına devam edildiğini kaydeden Çetinkaya, yol yapım çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Yolumuz, Mahabad Bulvarının, yani halkın bildiği 75 caddesinin devamı niteliğinde bir yoldur. Yol, Elazığ çevre yolundan henüz kamulaştırma nedeniyle açılmamış Şeyh Sait Bulvarı'na doğru yönelmektedir. Yolumuz yaklaşık 2 bin 200 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğindedir. Bu bölgenin topoğrafyası gereği burada yaptığımız işler toprak işleri anlamında kapasiteli işlerdir. Burada yaklaşık 250 bin metreküp kazı, 100 bin metreküp dolgu ve aynı zamanda yolun altyapısını iyileştirmek ve yolun ömrünün uzun olması için yolda 100 bin metreküp de istifsiz taş dolgu imalatı yapmaktayız. Bu imalatlarımız tamamlandıktan sonra altyapı çalışmalarını tamamlamasını bekleyeceğiz. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra yolda 50 bin ton temel malzemesi serip sathi kaplama ile yolu trafiğe açmayı planlıyoruz.”
 
Hedefimiz rahat bir ulaşımı sağlamaktır’
İlk hedeflerinin ulaşımı sağlamak ve bölgede yaşayan insanların evlerine rahat ve konforlu bir şekilde gidip gelebilmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Çetinkaya, “Bu süreç çalışma koşullarına bağlı olarak 2 ila 3 ayı bulabilecektir. Şu an yoğun bir çalışma var. İşin ana gövdesi yani yolun kotunu oluşturuyoruz ilk etapta. Ondan sonraki süreçlerde kaldırım aydınlatma, peyzaj işleriyle bulvarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Bu şekilde Yenişehir ilçesine yeni bir imar yolu kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.
OGÜNhaber