Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Bursa Valisi Mahmut Demirtaş atanırken, Bursa valiliğine ise Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız atandı. 16 ilin emniyet müdürü görevden alındı.

Yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayınlandı

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Valiliği'ne ise Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız atandı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren yaş haddinden emekliye ayrılırken, yerine Orgeneral Ali Çardakcı atandı. Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı'na Coşkun Yılmaz getirildi.

Karara göre; 22 il emniyet müdürü, 12 Polis Başmüfettişi, merkez emniyet müdürü, İçişleri müşaviri, asayiş daire başkanı, narkotik suçlarla mücadele başkanı ve siber suçlarla mücadele başkanı 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince yeni görevlere atandı.

Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup 6 general ile 16 albay ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na mensup 2 amiral ve 1 albay 30 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 10 ve 11’inci maddeleri gereği bir üst rütbeye terfi ettirildi.

Öte yandan, Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup 42 general ile 41 albay ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na mensup 5 amiralin, 3 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesinin 11’inci maddesi gereğince görev yerleri değiştirildi.

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Antalya, Aydın, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Eskişehir Giresun, Gümüşhane, Karaman, Kütahya, Niğde, Sinop ve Yalova il emniyet müdürleri Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.

Hırvatistan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne, Göç Politikaları ve Vize İşlemleri Genel Müdürü Hayriye Nurdan Erpulat Altuntaş atandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda açık bulunan Başmüfettişliğe Müfettiş Bünyamin Kırbıyık atandı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'ne Osman Yıldız, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ise Bekir Karacabey ve Yener Yıldırım atandı.

Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 inci maddeleri gereğince 13 üniversiteye rektör ataması yapıldı.
OGÜNhaber