- Yandex Maps API İş Geliştirme Müdürü Şerza Saka: - "Güçlü araç ve hizmetlerimizden oluşan bir paketle, Türkiye'deki startup ve işletmelerin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olma konusunda kararlıyız"

Yandex'ten Türkiye'deki girişimcilere özel startup programı

İSTANBUL (AA) - Yandex, Türkiye için özel olarak hazırladığı Yandex Startup Programı'nı başlattı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Yandex'in Türkiye'deki girişimlere rekabetçi ortamda başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları araç ve kaynakları sağlamak üzere tasarladığı Yandex Startup Programı'nın başvuruları başladı.

Program, startupların farklı gelişmişlik seviyelerine hitap eden "başlangıç" ve "gelişim" olmak üzere iki özel kategori sunuyor.

Yandex Maps API, Yandex Cloud, Yandex Weather ve Yandex Ads gibi Yandex'in işletmelere yönelik teknoloji ve çözümlerine erişim sağlayan uygulamalar, katılımcıların potansiyellerini ortaya çıkarmalarına imkan sağlayacak.

Yandex Startup Programı'na katılmak, tek bir ekosistemdeki tüm temel araçlara özel koşullarda erişim sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yandex Maps API İş Geliştirme Müdürü Şerza Saka, programın, girişimciler ve startupların dünyayı dönüştüren ve kendilerini ileriye taşıyacak hizmet ve ürünleri üretme gücüne sahip olduğunu belirtti.

2023'te 901 milyon dolar tutarında 347 yatırım işlemiyle Türkiye'nin startup ekosisteminde aktif bir büyümeye tanık olduklarına işaret eden Saka, şu değelendirmede bulundu:

"Yerel girişimcilere dünya standartlarındaki teknolojilere erişim sağlamak ve operasyonlarını kolaylaştırmak adına, işletmeler için mevcut tüm Yandex hizmetlerini tutarlı bir şekilde birleştirerek sunan, Türkiye pazarına özel olarak uyarlanmış bir Startup Programı geliştirdik. Tech İstanbul, Türk Telekom Ventures ve Startup Market gibi Türkiye'deki bir dizi hızlandırıcı ve kuluçka platformuyla ortaklık kurarak şimdiden belirli bir yol katettik. Bu sadece bir başlangıç. Güçlü araç ve hizmetlerimizden oluşan bir paketle, Türkiye'deki startup ve işletmelerin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olma konusunda kararlıyız."

OGÜNhaber