Vali Münir Karaloğlu, Sinop'un Türkeli ilçesinde meydana gelen sel felaketinin izlerini silmede görev alan personelleri makamında kabul etti.

Vali Karaloğlu, Sinop sel felaketine yardıma giden ekibi kabul etti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın koordinesinde arama-kurtarma ve hafriyat temizleme çalışmalarına katılan Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ ekipleri görevlerini tamamlayarak geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’a döndü.

Vali Karaloğlu çalışmaları koordine eden Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız ve çalışmalarda görev alan ekip ile Yenişehir Valilik makamında görüştü.

Millet olmanın en önemli özelliğinin zor zamanlarda yardımlaşmak olduğunu vurgulayan Karaloğlu, eldeki imkânı milletle paylaşmaktan hiçbir zaman tereddüt etmeyeceklerinin altını çizdi.

Karaloğlu Büyükşehir Belediyesine ait ekibin afet bölgesinde alnının akıyla çalıştığını ifade ederek personellere ayrı ayrı teşekkür etti.

Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketi sonrasında Karaloğlu’nun talimatıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Sinop’un Türkeli ilçesine 4 kamyon, greyder, loader, toprak silindiri, paletli ekskavatör, tır çekici, pikap ve yeteri kadar personel görevlendirilmişti.
OGÜNhaber