Her yıl farklı kategorilerde düzenlediği tematik gençlik kamplarıyla öğrencileri bir araya getiren Türk Kızılay, bu yıl ilk defa düzenlediği ‘İyilik Şefleri Kampı’nda deprem bölgesinde gastronomi alanında eğitim gören lise öğrencilerini buluşturdu. Öğrencilerle kampta bir araya gelen ünlü Şef Danilo Zanna, mesleğinin inceliklerini anlattı.

Ünlü Şef Danilo Zanna Kızılay’ın kampında öğrencilerle tecrübelerini paylaştı

Kızılay, İstanbul Heybeliada’daki gençlik kampında deprem bölgesinden 80 öğrencinin katıldığı ‘İyilik Şefleri Kampı’ düzenledi. Gastronomi alanında öğrenim gören depremzede lise öğrencilerini buluşturan kampın konuğu ise ünlü Şef Danilo Zanna oldu. Karşılarında ünlü şefi gören gençler, hayal ettikleri mesleğin inceliklerini öğrenme fırsatı buldu. Şef Danilo Zanna ile birlikte kampa özel menü hazırlayan öğrenciler, makarna çeşitleri ve aşamalarını deneyimlediler. Öğrencilerin mesleklerini hayattaki tutkuları haline getirmeleri gerektiğini ve böyle gelişebileceklerini belirten Danilo, Kızılay’ın kampında olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

İyilik Şefleri Kampı
Kızılay’ın mesleki gelişim amaçlı düzenlediği tematik kamplar arasında yer alan İyilik Şefleri Kampı, öğrencilerin gastronomi alanında hem teorik hem de pratik bilgi ve becerilerini geliştirmelerini hedefledi. Kampa katılan öğrenciler, yemek tasarımı, beslenme hizmetleri draması ve kampa özel menü başlıklarında yemek hazırladılar. Kampta ayrıca gençlerin sanatsal yönlerini geliştirebilecekleri, kültürel miraslarını tanıyabilecekleri ve spor aktiviteleriyle fiziksel sağlıklarını koruyabilecekleri çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
OGÜNhaber