Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba istifa etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba’dan istifa

Ukrayna Parlamento Başkanı Ruslan Stefanchuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba’nın istifa dilekçesini ilettiğini duyurdu. Stefanchuk, Kuleba’nın istifasının bir sonraki genel kurul oturumlarında milletvekilleri ile görüşüleceğini bildirdi. Parlamento başkanı aynı zamanda Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanı İrina Vereşçuk ile Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Olha Stefanişina’nın da parlamentoya istifa dilekçelerini sunduğunu açıkladı. Vereşçuk istifasına ilişkin açıklamasında, göreve gelişinden 3 yıl sonra istifa kararı aldığını ifade ederek Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’e teşekkürlerini iletti.
2020’de göreve gelen Kuleba, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda kilit bir figür oldu ve uluslararası destek konusunda başarılı görüşmeler yürüttü.
Ukrayna’da dün de Stratejik Endüstriler Bakanı Aleksander Kamyshin, Adalet Bakanı Denys Malyuska, Çevre Bakanı Ruslan Strilets istifa etmişti.
OGÜNhaber