Sivas Teknokent Koleji öğrenci ve öğretmenleri, teknoloji meraklılarına benzersiz bir deneyim sunmak için RoboFutbol Yarışması düzenledi.

Teknokent Koleji’nden yenilikçi etkinlik


Teknoloji ve eğitimi bir araya getiren Teknokent Koleji öğrenci ve öğretmenleri eşine az rastlanır bir yarışmaya imza attı. Çağın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla teknolojik gelişmeleri öğrencileri ile buluşturan kolej, 4 gün boyunca süren RoboFutbol Turnuvası yaptı. Uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen robotlarla futbol maçının yapıldığı turnuvaya, çok sayıda kişi katıldı.
Turnuva ile ilgili açıklamalarda bulunan Uzman Eğitimci Onur Feridun Bozyiğit, “Öğrencilerin hem akademik hem mesleki açıdan kendilerini yetiştirip hayata daha güvenle bakabilecek ortamları oluşturmak için her türlü imkânları sunuyoruz. Bu tip etkinlikler robotik teknolojilerin gelişimini teşvik eden, gençlere ilham veren ve onların mühendislik ve bilim alanlarına olan ilgilerini artıran etkinliklerdir. Teknokent Koleji olarak, öğrencilerimizin bu tür yenilikçi teknolojilerle tanışmalarını sağlamak ve onların potansiyellerini ortaya çıkarmak için bu tür etkinlikleri düzenlemekten gurur duyuyoruz” dedi.
OGÜNhaber