TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Darbeler sadece o an yaşayanların ödediği bir bedel değildir, sonraki on yıllarda da gelecek nesillerin bedelini ödemeye devam ettiği ihanet hareketleridir." dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Darbeler, gelecek nesillerin bedelini ödemeye devam ettiği ihanet hareketleridir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'te düzenlenen 15 Temmuz Anma töreninde konuştu.

Kurtulmuş, "15 Temmuz'la birlikte artık isteriz ki darbeler dönemi geride kalmıştır" dedi.

Darbelerin ihanet hareketleri olduğunu belirten Kurtulmuş, birlik ve beraberliğin sağlandığı güçlü bir toplumsal zenginlikle, Türkiye'nin yoluna devam edeceğini söyledi:

"Bütün darbe ve darbe girişimlerinin hemen tamamından sonra türkiye'de çok büyük ekonomik krizler ve kaoslar yaşandı. Darbeler sadece o an yaşayanların ödediği bir bedel değildir. Darbeler ondan sonraki on yıllarda da bedelini ödemeyi devam ettiği ihanet hareketleridir. 15 Temmuz ile birlikte artık isteriz ki Türkiye'de darbeler dönemi geride kalmıştır. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi koruyalım siyaseten bir başkasının önüne geçmek için bir takım demokrasi dışı güçlerden medet ummayalım. 15 Temmuz'un verdiği bu ve benzeri çok sayıdaki dersleri de önümüze bir pusula olarak koyarak birlik ve beraberliğin sağlandığı güçlü bir toplumsal zenginlikle inşallah Türkiye yoluna devam edecektir."
OGÜNhaber