Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesinin çalışması sonucu yeniden hayat bulan ‘Tarihi Meram Aile Çay Bahçesi’ cıvıl cıvıl olan eski günlerine döndü.

Tarihi Meram Aile Çay Bahçesi eski günlerine döndü

Meram Belediyesinin çalışmalarıyla yeniden hayat bulan Meram Köprüsü’nün yanındaki ‘Tarihi Meram Aile Çay Bahçesi’, şehrin ve şehir dışından gelen misafirlerin büyük beğenisini topladı. Konseptinden hizmet kalitesine, çevre güzelliğinden ikramlarına kadar her yönüyle misafirlerine nostalji yaşatan çay bahçesi, açıldığı günden bu yana vatandaşlardan fazlasıyla rağbet görüyor.
Yapılan düzenleme ile eski cıvıl cıvıl günlerine geri dönen Tarihi Meram Aile Çay Bahçesi’nde misafirler çay, oralet, çekirdek, mısır, pamuk şekeri ve Meram Gazozu eşliğinde hem hatıralarını tazeliyor hem de sohbetlerle vakitlerini en güzel şekilde geçiriyorlar. Bölgenin tarihi ve yeşil dokusu korunarak düzenlenen çay bahçesi misafirlerine bir taraftan da çocuklarını mazi ile tanıştırmanın keyfini yaşatıyor.

"Dünü özleyen, anı en güzeliyle yaşamak ve unutulmayacak hatıralarını biriktirmek isteyen herkesi çay bahçemize bekliyoruz"
‘Tarihi Meram Çay Bahçesi’nin Konya’nın simge yapılarından biri olan Meram Köprüsü’nün hemen yanı başında bulunan konumu ve eşsiz güzelliği ile gerek hemşehrilerinin gerekse şehir dışından gelen vatandaşların en önemli uğrak merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, çay bahçesinin gördüğü ilgiden bir hayli memnun olduklarını ifade etti. ‘Her bir Konyalı hemşehrimin burada güzel bir anısı, yaşanmışlıkları muhakkak vardır” diye konuşan Başkan Kavuş, “İşte güzelliğinin ve hizmet kalitesinin yanında bahçemizin en büyük sermayesi de bu yaşanmışlıklardır. Hemşehrilerimiz, tıpkı eski günlerdeki gibi çayını, çekirdeğini, mısırını ister buradan alıyor, ister evinden getirdiklerini burada tahta sandalye ve masalarda Gedavet Rüzgarı’nın serinliğinde atıştırabiliyor. Sohbetler, asırlık ağaçların altında Tarihi Meram Köprüsü manzarasında ve Dere’nin suyu eşliğinde gerçekleştiriliyor. Ailesiyle, çocuklarıyla, dostlarıyla huzur dolu sohbetleri özleyen, maziyi yad edip, yeni hatıralarını biriktirmek isteyen tüm hemşehrilerimi çay bahçemize bekliyoruz” dedi.
OGÜNhaber