Sincan Belediyesi, yaz döneminde çocuklar için spor, eğitim ve eğlencenin iç içe geçtiği aktiviteler sunuyor. Havuzlarda kulaç atmanın keyfine varan çocuklar, Bilim Sincan’da bilim ve teknoloji alanında farkındalık kazanıyor.

Sincan’da yazın çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor

Sincan Belediyesi, yaz tatiline giren öğrenciler için birbirinden renkli etkinlikler hazırladı. Çocuklar Yenikent, Çimşit ve Törekent’te hizmet veren havuzlarda gönüllerince kulaç atıp tatilin tadını çıkarırken, yüzme bilmeyenler için de kurs veriliyor. 7-13 yaş arasındaki çocuklar uzman eğitmenlerden ders alarak yüzme
sporunda deneyim kazanıyor. Yüzme sporunun yanında çocuklar Bilim Sincan’ı ve Matematik Müzesi’ni ziyaret edip teknoloji ve matematik alanında deneyim sahibi oluyor. Bilim Sincan’da yaz boyunca devam edecek olan atölyelerde çocuklar bilimle tanışıyor, problem çözme becerilerini geliştiriyor. Ziyaretçilerine matematiği en kolay yoldan öğrenme ve mantığını kavrama fırsatı sunan Matematik Müzesi de çocukların eğitimine büyük katkı sağlıyor. Müze sadece çocukların değil her yaştan vatandaşın ilgisi ile karşılaşıyor.

Okul öncesi çocuklar için eğitim ve oyun bir arada
Anne-Çocuk Oyun Evleri ve Bebek Kütüphanesi her hafta birbirinden eğlenceli ve eğitici faaliyetlerle anneler ve çocukların vazgeçilmezi oldu. Çocukların motor becerilerini geliştiren etkinliklerin yanında matematik ve İngilizce ile de tanışan minikler, oyun oynayarak öğreniyor, kitaplarla tanışıyor.
OGÜNhaber