Yılkı atları, dünyanın tek sessiz kurbağası, koparılması yasak olan bitki türleri ve eşsiz manzarası ile Niğde’nin Karagöl ve Çini Göl bölgesi Bolkar Dağları’nın incisi konumunda.

Niğde’nin saklı cenneti Karagöl ve Çini Göl

Dünyada sadece Niğde’de Bolkar Dağları’ndaki Karagöl, Çini Göl ve Eğrigöl’de yaşayan ve Bern Sözleşmesi ile koruma altına alınan Toros kurbağası (Rana Holtzi), 3 bin rakımlı göllerde yaşamını sürdürüyor.
Niğde’nin Ulukışla ilçesinde yer alan Bolkar Dağları’nın yaklaşık 2 bin 650 metre yüksekliğinde bulunan Karagöl ve Çini Göl öte yandan birçok endemik bitki türünü de bünyesinde barındırıyor. Bölgede yılın belli dönemlerinde açan ve halk arasında ’ağlayan gelin’ veya ’hüzün çiçeği’ olarak da bilinen yaklaşık 20 gün yaşayabilen ters laleler, doğaseverler ve fotoğraf sanatçıları tarafından yoğun ilgi görüyor. Koruma altına alınan çiçeği koparan veya zarar verenlere ise para cezası kesiliyor.
Yeşil bitki örtüsü, endemik bitki ve hayvan türleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir doğa manzarası sunan bölgeye Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz köyünden ulaşım sağlanıyor.
OGÜNhaber