Kısa süre içerisinde modern altyapısını tamamlayıp, barındırdığı firmalarla en hızlı büyüyen OSB’ler arasına giren Muradiye Organize Sanayi Bölgesi, hem OSB’nin hem de Gediz Nehri’nin suyunu temizleyecek olan arıtma tesisinin projesinde sona gelindiğini açıkladı. Tesisin yapımı için Dünya Bankası kredisinin hazır olduğu belirtilirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayı sonrası hızla kamulaştırma ve ihale aşamasına geçileceği bildirildi.

Muradiye OSB’nin arıtma projesi tamamlandı, sıra Bakanlık onayında

Son yıllarda yapılan yatırım ve çalışmalarla modern bir sanayi alanına dönüşen Muradiye OSB’de altyapı adeta baştan sona inşa edilirken, yol ve ulaşım sorunları da tek tek çözüme kavuşturuldu. 294 hektarlık arazi üzerinde 155 firmanın bulunduğu MUOSB’de yönetim, genişleme alanı olarak da Uzunburun Mahallesi’ni planladı. Altyapı çalışmalarında çevreye duyarlı hareket eden MUOSB, hazırladığı arıtma tesisinin projesinde hem OSB’nin hem de Gediz Nehri’nin suyunu temizlemeyi planlıyor. Muradiye OSB ile ’Uzunburun Genişleme Alanı’ndaki tüm fabrikaların artıma işlemi, Gediz Nehri kıyısına kurulacak olan bu arıtma tesisinde yapılacak. Böylece hem fabrikalar daha sağlıklı şartlarda üretim yağacak hem de çevre kirlenmeyecek. 1. Etap 15 bin metreküp/gün kapasiteli arıtma tesisinde arıtılacak su, ’gri su’ olarak üretim proseslerinde de kullanılabilecek. MUOSB’ye ait bir alan olmaması nedeniyle arıtma tesisinin yapılacağı arazi kamulaştırma yöntemiyle projeye dahil edilecek. 2025 yılının son çeyreğinde ihalesinin yapılması planlanan arıtma tesisinin finansmanı da Dünya Bankası’ndan karşılanacak. Hem Muradiye OSB hem de Uzunburun Genişleme Alanı’ndaki fabrikaların arıtma ihtiyacını karşılayacak olan tesis için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay beklendiği, onay sonrası hızla kamulaştırma ve ihale aşamasına geçileceği belirtildi.

Muradiye OSB hakkında
Muradiye OSB’nin temeli yaklaşık 20 yıl önce, belediyeye bağlı bir sanayi alanı olarak atıldı. Ancak 2020 yılına kadar büyük alt ve üst yapı sorunları yaşandı. 2000’li yılların başından itibaren ilçe belediyelerine bağlı olarak yapılaşan sanayi bölgesinin 2020 yılından sonra ıslah şartlarını tamamlayarak, OSB tüzel kişiliğini kazanması adeta dönüm noktası oldu. Bölgede geçmişte belediyeler tarafından yapılmış yetersiz altyapıya el atıldı, geniş kapsamlı çalışma başlatıldı. Bölgenin pis su, yağmur suyu, temiz su hattı, iletişim hattı, derivasyon kanalı, bölünmüş asfalt yol, bordür ve kaldırım inşası kısa sürede tamamlandı. Kuruluşundan sonra en hızlı büyüyen OSB’ler arasında yer alan MUOSB, modern altyapısı ve barındırdığı firmalarla Manisa ekonomisine ve istihdamına katma değer sağlıyor.
OGÜNhaber